На Рівненщині лікарку-офтальмолога покарали за корупцію та шахрайство

13.08.2018 19:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Дубенський міськрайонний суд, погодившись із позицією прокуратури Рівненської області, визнав достатніми зібрані у кримінальному провадженні докази для винесення обвинувального вироку стосовно лікаря-офтальмолога  одного із комунальних закладів охорони здоров’я області.

Так, у суді прокурором доведено факт незаконного одержання у травні 2018 року жінкою-лікарем неправомірної вигоди у сумі 800 гривень від жительки м. Дубно за сприяння в оформленні документів про надання її синові групи інвалідності.

Ще 5000 грн лікарка одержала від цієї ж громадянки для нібито передачі службовим особами лікарсько-консультаційної комісії за видачу ними відповідних висновків. Але одержані кошти працівниця медзакладу не мала наміру будь-кому передавати, натомість, переслідуючи мету незаконного збагачення, привласнила їх.

Дії зловмисниці працівники прокуратури Рівненської області та слідчі  Головного управління Національної поліції в Рівненській області кваліфікували за ч. 3 ст. 354 (одержання працівником установи, який не  є  службовою  особою,  неправомірної  вигоди), ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 369 (підбурення та закінчений замах на надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). 

Дубенським міськрайонним судом 07.08.2018 у справі постановлено обвинувальний вирок та призначено обвинуваченій покарання за сукупністю злочинів у виді штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 гривень.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews