У Львові провели першу операцію 7-річному хлопчику, який через маму-самогубцю обпік 30% тіла

14.08.2018 09:35   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: ZAXID.NET

У понеділок, 13 серпня, в опіковому центрі 8-ї міської клінічної лікарні провели першу операцію з пересадки шкіри 7-річному Максиму Лихолату з Тернополя, в якого було обпечено 30% тіла (15% - глибокі опіки) і якому терміново була потрібна пересадка шкіри. За словами завідувача опікового центру Василя Савчина, хлопчика чекає ще, як мінімум, одна операцію, яку планують провести у п'ятницю.

Читайте також

Американські лікарі за тиждень прооперували у Львові понад 50 дітей з опіками
На Львівщині військовослужбовець покінчив життя самогубством

Операції з пересадки шкіри доволі травматичні, адже шкіру беруть зі здорових частин тіла і пересаджують на обпечені ділянки. І чи прижилася пересаджена шкіра можна буде сказати днів через п'ять, втім львівські лікарі мають чималий досвід у проведенні таких оперативних втручань, пише - ZAXID.NET.

Стан хлопчика, за словами Василя Савчина, і надалі залишається стабільно важкий. Він худенький і після опіків ще більше втратив вагу. Усіма необхідними ліками хлопчик забезпечений.

«Молитва і час - зараз це найважливіше, що потрібно цій дитині. Сьогодні нам вдалося закрити приблизно 60% обпеченого тіла. Попереду ще, як мінімум, одна операція, а далі будемо бачити по ситуації. У центрі під наглядом лікарів хлопчик пробуде приблизно 1,5 місяця», - сказав Василь Савчин.

Опіки хлопчик отримав у Тернополі ще 17 липня у результаті вибуху газу. Його мама, як повідомили місцеві ЗМІ, намагалася скоїти суїцид. Вона жива, зараз перебуває у психоневрологічній лікарні. А чоловік і син тримали важкі опіки тіла. Батько помер у реанімаційному відділенні на 9-й день після трагедії. 7-річного Максима рятували у реанімації тернопільської дитячої обласної лікарні.

9 серпня хлопчика з Тернополя перевезли до Львова, в опіковий центр, де на нього чекають операції з пересадки шкіри. Найбільше в дитини постраждало обличчя, руки і частково ноги. У Львові разом з хлопчиком перебуває його бабуся, татова мама.

До порятунку хлопчика з перших днів підключилися волонтери, журналісти Тернополя, зокрема волонтер Богдан Кіндій. На лікування Максимка небайдужі люди зібрали майже 170 тис. грн.

«Коли лікарі сказали, що Максимка повезуть до Львова, в опіковий центр, ми відразу почали шукати волонтерів у Львові, які могли б там опікуватися хлопчиком, забезпечувати його ліками, продуктами харчування тощо. Максимка чекає тривале лікування, реабілітація, тож тернополяни продовжують перераховувати гроші для порятунку Максимка», - сказав ZAXID.NET Богдан Кіндій.

У Львові хлопчиком опікують місцеві волонтери й забезпечують усім, що потрібно для якнайшвидшого одужання малого.

«Лікарі опікового центру виписують ліки, які потрібно, і ми їх доставляємо. Можливо у подальшому для Максимка потрібно буде здати кров (сьогодні лікар має точно сказати), то думаємо, що у Львові знайдеться достатньо небайдужих людей, які захочуть допомогти хлопчику», - сказав ZAXID.NET львівський волонтер Андрій Темех.

Хлопчику нічого не сказали про смерть батька, тож він дуже чекає на його приїзд, передає йому привіти. Найбільше хлопчик хоче до тата на руки. Про маму нічого не каже. Лікарі, волонтери передають йому вітання від батька. Зараз інформація про те, що батька нема вже в живих, могла б завадити одужанню дитини, тому правду від малого наразі приховують.

Після виписки з лікарні хлопчик, найімовірніше, буде з бабусею, а згодом вирішиться питання, з ким надалі буде жити дитина.

«У жовтні з Франції має приїхати брат батька Максимка спеціально для того, аби оформити опіку над малим. Якщо хлопчик поїде за кордон, то це буде для нього найкращий вихід. Там він швидше зможе забути про все, що сталося», - каже Богдан Кіндій.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET