У рівненській Усті мор риби (ФОТО)

15.08.2018 16:26   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

У Рівному люди потерпають від спеки. А от в Усті риба не витримала. На поверхні рівненської річечки плаває чимало мертвих рибин.

Чому в Усті здохла риба? Питання, яке мають достеменно вивчити відповідні служби. І рибнагляд, і санітарні служби мають негайно приймати якісь міри.

Не так давно, цього літа в червневу спеку вже подібне явище  в Усті спостерігалося.

null
 Фото автора

І, як повідомляв ТК Рівне 1, в цьому винен людський фактор. Питання давно відоме й зрозуміле, лиш не всі висновки роблять відповідні. Ряд рівнян продовжують зливати нечистоти зі своїх септиків прямісінько в річку. (Та ще в озеро Басів Кут, через що вода непридатна для купання.) Саме цю причину рівняни вважають найбільш ймовірною у масовому морі риби.

null
 Фото автора

Вихід з ситуації є. Це каналізація на Басовому Куті. Відповідне звернення міському голові Рівного та депутатам Рівнеради вже написане й подане ще в червні. Чого чекають? Поки вся риба повиздихає? Чи коли почнеться мор не тільки риби, а й людей?

null
 Фото автора

 

null
 Фото автора

«Технічний директор "Рівнеоблводоканалу" Анатолій Чабан повідомив, що його підприємство готове надати технічні умови на побудову каналізації на Басовому Куті, але профінансувати його повинні або самі люди, або в співфінансуванні з місцевою владою.

Також Анатолій Чабан повідомив що "Рівнеоблводоканал" має ліцензію на виконання будівельних робіт і може виступити підрядником у спорудженні каналізації» – цитуємо Рівне 1 за 18 червня.

А споглядати в мальовничому літі на мертву рибу сумно. Якісь чоловіки намагаються її позгрібати на поверхні води та човном вивозять до берега.

null
 Фото автора

 

null
 Фото автора

 

null
 Фото автора

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews