Яна Замкова

Яна Замкова

журналіст, оглядач, блогер

На Рівненщині пройшов фестиваль «Слава Україні! Героям слава!» (Фото)

20.08.2018 22:29   Автор : Яна Замкова
Джерело: RvNews

У світі українців знають як народ співучий, для якого пісня є віддушиною і в свято, і в буденні дні. Особливо важливою вона є в буремні роки, коли необхідно захищати рідні терена. Тоді  патріотична пісня, яка  возвеличує одвічні прагнення українського народу до волі, незалежності, утверджує мужність і силу нашого народу, його благородство й звитягу, любов до  рідної землі, родини,  Батьківщини, потрібна як повітря.

null

Нині  дуже важливо, щоб для піднесення національної свідомості народу, таких пісень звучало побільше й  чулися вони частіше. До цього й був покликаний фестиваль «Слава Україні! Героям слава!», який проходив цієї неділі в селі Корнин Рівненського  району.

«Напередодні Дня незалежності та Дня державного прапора ми вдруге організовуємо фестиваль патріотичної пісні на території Корнинської сільської ради, - зазначив її голова Роман Горбатюк-Василейко. - Минулого року ми проводили захід у селі Колоденка.Тоді ми його лише започаткували, а цьогоріч він вже набирає обертів. Тепер як ніколи потрібно засівати в серцях і душах людей патріотичні нотки, щоб спільними зусиллями здолати ворога. Отож крім художніх колективів, запросили військових, козаків, пожежну частину, щоб вони продемонстрували свої вміння і навички».

Фестиваль патріотичної пісні «Слава Україні! Героям слава!» є дітищем  заслуженого працівника культури України, композитора, професора Андрій Пастушенко, який є мешканцем Корнина. Андрій Семенович зазначив, що в цьому році учасниками фестивалю «Слава Україні! Героям слава!» стали представники Рівненського, Здолбунівського районів, міста Рівне та  приїхали виконавці з Волині. «Приємно, що діти і дорослі співають патріотичні пісні - стрілецькі, повстанські, сучасні про АТО та про неньку Україну», адже  і козаки, й повстанці УПА йшли в бій з піснею й перемагали ворогів. Не менш важливим є їх звучання і в нинішній час,  - підсумував Андрій Пастушенко.

Розпочався фестиваль з урочистої ходи: прапороносці, задіяні у фестивалі колективи під звуки  військового оркестру пройшли урочистою ходою центрм села. Корнинчани не залишились байдужими до фестивалю, чимало їх завітало на свято. Адже у цей день місцеві мешканці відзначали також й 473-річницю заснування села. Привітати їх зі святом приїхало чимало гостей – народний депутат України Юрій Вознюк, перший заступник  голови облради Сергій Свисталюк, представники Рівненської районної влади -  в.о. голови райдержадміністрації Сергій Подолін та заступник голови районної ради Микола Сальчук. Заступник начальника Головного управління Державної служби України  з надзвичайних ситуацій в Рівненській області Олег Панюк презентував для села пожежну машину, котра буде віднині працювати в місцевій пожежній команді.

Фінальним акордом завершення урочистої частини став виступ військового оркестру та демонстрація військовослужбовцями елементів бойової підготовки.

Крім того, протягом дня місцеві мешканці та гості мали змогу оглядати військову та аварійно-рятувальну техніку. Рівненські рятувальники організували для дітей свою «пожежну» смугу перешкод, яка викликала неабияку зацікавленість у дітвори і дорослих.  

А вже потому відбувся  святковий концерт патріотичної пісні. У ньому взяли участь майже  три десятки ансамблів, хорів та виконавців. Серед них зразковий ансамбль танцю «Вербонька»  с. Зоря,  народний ансамбль української пісні «Веретено» с. Колоденка, вокальний ансамбль «Корнинчанка» с. Корнин, дитячий ансамбль «Бандерівки» с. Колоденка, вокальне тріо «Вишиванка» с. Колоденка, фольклорний гурт «Барвінок» м. Рівне, народний вокальний ансамбль «Надія» з м. Горохів Волинської області та багато інших, які виконували пісні козацькі, стрілецькі, повстанські, присвячені героям Небесної сотні та воїнам АТО. У підсумку всі учасники фестивалю отримали дипломи, значки, а ще неймовірні враження від свята.

 

null

 

 
null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

null

 

 

 
null

 

 

null

 

null
null

Фото Яни Замкової.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews