Як виглядав Язловецький замок кілька століть тому

07.09.2018 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Сьогодні ми маємо можливість побачити як виглядав на початку ХVIII ст. легендарний Язловецький замок, який знаходиться в селі Язловець Бучацького району Тернопільської області.

Читайте також

Мешканці села Нагірнянка на фото 1925 року
Яким був Чортків в міжвоєнний період: ретро світлини
Чортків, який вражає: на фото до 1918 року

До уваги наших читачів, картина під назвою «Здобуття Язловця», яка датується 1705 роком. Автором художнього твору є французький художник Мартін Жан-Батист (Jean-Baptiste Martin Des Batailles). В історію мистецтва він увійшов як баталіст, і найчастіше, зображав різні битви. Крім того, у нього є серія картин з видами Версаля, де він працював декоратором в числі інших художників.

Картина із Язловецьким замком сьогодні знаходиться в Баварському музеї. Сюжет картини розповідає про події, які відбулись в 1684 році. Коли Язловець відбив у турків польський король Ян ІІ Собєський. Тоді турецька залога капітулювала перед поляками вже після перших залпів артилерії. Та незважаючи на повернення Язловця до складу тодішньої Речі Посполитій, саме в цей час розпочинається занепад твердині.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null
Картина «Здобуття Язловця». Автор Мартен Жан-Баптіст, 1705 р.

 

null
Листівка зроблена на основі картини, 1921 р.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews