Марта Білик

Марта Білик

Репортер, оглядач, RvNews

У Здолбунові не підтримали ідею ОТГ із Квасиловом та Богдашевом (Фото)

08.09.2018 23:07   Автор : Марта Білик
Джерело: RvNews

Минулотижневі громадські обговорення на тему об’єднання Здолбунова із Квасиловом та селами Богдашівської сільської ради зібрали у приміщенні РДА понад сотню жителів міста. Здолбунівчани аналізували, чи варто підтримувати ініціативу групи депутатів міськради стосовно створення такої ОТГ із центром у Здолбунові.

null
Фото Ірини Самчук

Ідею об’єднання міста із смт Квасилів, селами Богдашів, Ільпінь, Кошатів й Орестів Богдашівської сільської ради подали 14 депутатів Здолбунівської міської ради 6 серпня. На сесії міськради 22 серпня депутати підтримали рішення «Про затвердження Порядку проведення громадських обговорень з питань добровільного об’єднання територіальних громад», відповідно до чого громадські слухання і відбулися.

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

А виявилися вони досить жвавими. Свої думки висловлювали як депутати, так і жителі міста. Спершу присутні почули про процес створення ОТГ та переваги об’єднання з селами Богдашівської сільської ради та Квасиловом. Представник депутатської групи Микола Орлов переконаний, що нині важливо почути думку громади, аби розпочати процес об’єднання.

-Запропонували такий невеликий формат ОТГ у складі Квасилова та Богдашівської сільської ради, тому що в подальшому можна буде ще доєднувати населені пункти. Оскільки Квасилів опинився на роздоріжжі, адже не став частинкою ОТГ із сусідніми сільськими радами, а також багато квасилівчан та жителів Богдашева працюють або навчаються у Здолбунові, вирішили, а чому б не розглянути варіант об’єднання з цими населеними пунктами? – пояснив Микола Орлов.

Також пан Микола розповів, що у разі об’єднання з Квасилівською та Богдашівською радами бюджет розвитку ОТГ становитиме понад 45 млн грн. В той час як у самому Здолбунові він становить нині 17 млн грн. Проте водночас зростуть і видатки. Адже фінансування потребуватиме освіта, культура, спорт та медицина.

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

 

null
Фото Ірини Самчук

Згодом виступив начальник фінансового управління Здолбунівської РДА Володимир Нечипорук. Загалом він навів всі економічні «за» і «проти» обох варіантів об’єднання – з Квасиловом та окремо з селами Богдашівської сільської ради. У своїх розрахунках в РДА керувалися бюджетним кодексом України, який регулює порядок надходжень і видатків, та цифрами, які надали у фінансовому управлінні Рівненського району по Квасилову. При цьому видатки рахувалися за 2018 рік, натомість надходження за 2016-й.

null
Фото Ірини Самчук

Проте вочевидь цифри, наведені Володимиром Нечипоруком стосовно Квасилова, присутніх на об’єднання з цим населеним пунктом не надихнули. Натомість більшість схилялася до можливості створення ОТГ з Богдашевом.

null
Фото Ірини Самчук

Тож у підсумку під час голосування за ініціативу об’єднання з Квасиловом та селами Богдашівської сільської ради більшість (62 із 104 присутніх) висловилася проти. Лише одна людина ініціативу підтримала і 21 утрималися.

Нове життя


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews