Вуличками Бучача 100 років тому

11.09.2018 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

На сайті Австрійського державного архіву з’явилось кілька нових світлин, невідомих раніше, де зображені вулички міста Бучач Тернопільської області.

Історія міста дуже цікава. У 1772 р після першого поділу Польщі Бучач стає територією Австрії, з 1867 р - Австро-Угорщини. У 1809-1815 рр. Бучач належав Російській імперії.

Під час Першої світової війни з 1914 і до 1917 року місто знову зайняла російська армія, але потім в черговий раз повернулися австріяки (в сукупності з угорцями) і німці.

Відомо, що історія міста часів Першої світової війни є не простою. Так, в часи війни вся середина міста і передмістя поза церкву Святої Покрови вигоріли дотла.

В 1916 році під час нічних нальотів російські нападники бомбардували залізничну станцію та місто, і навіть одного разу використали задушливі гази.

В одній із попередніх публікацій Новин Тернопільщини, ми вже знайомили своїх читачів фото знахідками на тему «Бучач на фото з австрійського архіву (1915-1918)».

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

null

 

null

 

null

Фото: Österreichisches Staatsarchiv


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews