На Тернопільщині школярі змушені користуватися вбиральнею, яка бачила ще Першу Світову (Фото)

14.09.2018 14:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: PRESS-ЦЕНТР

У приміщенні школи села Бережанка, Лановецького району відсутній новий туалет, натомість, учні повинні користуватися напіврозваленим туалетом, який знаходиться надворі.  Ще рік тому школі виділили гроші на нову вбиральню, однак її досі не довели до ладу. 

Батьки школярів скаржилися і директору школи, і районному керівництву, проте становище і цього року залишається незмінним.

Поки що школярів виручає аварійний вуличний туалет, що знаходиться на подвір`ї. Кілька дірок у прогнилій підлозі, між якими нема перегородок, замість вікон - рами, а двері не зачиняються.

Ще у 2017 року ТОВ "Шумськ-агро", яке орендує землю у селі, виділило на новий туалет 10 000 гривень. Але вбиральня, будівництво якої у вестибюлі самої школи почали ще кілька років тому, досі не доведена до ладу.

Кошти виділено, хоча 10 тисяч - не так і багато, закуплено все необхідне, але батьки не хочуть допомогти з облаштуванням вбиральні, хоча на зборах було вирішено, що вони організуються, щоб не було зайвих витрат - повідомив директор школи Ігор Аркадійович Білобровець. - Адміністрація нашої школи - це я та дві техпрацівниці, то ж зрозуміло, що ми не можемо самі це зробити.

Вуличний туалет біля Бережанської школи у нинішньому вигляді - це зневага до школярів, порушення гігієнічних норм та небезпека, адже будь-якої миті може провалитися підлога, вважають люди.

Відомо, що місцева школа та вуличний туалет на подвір`ї були зведені 1939 року.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: PRESS-ЦЕНТР