Гравюри з Кременцем продають на аукціоні

14.09.2018 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

На одному із найбільших польських Інтернет аукціонів Польщі під назвою allegro продаються три цінні лоти, які стосуються міста Кременця на Тернопільщині.

Усі три малюнки авторства одного художника. На двох можемо бачити панорами міста, а на третій гравюрі – портрет уродженця Кременця Юліуша Словацького.

Автором гравюр є польський графік, художник Юзеф Пєньонзек. Роботи автора виконані в спеціальній техніці як офорти. Це такий різновид гравюри на металі, котрий дозволяє отримувати відтиски з друкарських форм, які попередньо були оброблені кислотами. Спочатку на металевій дошці голкою роблять малюнок, а заглиблення елементів зображення посилюють шляхом травлення металу кислотами, витравлені місця наповнюють фарбою і на спеціальному верстаті друкують відбиток на зволоженому папері. Офорт виник у Західній Європі в XVI столітті. Одним із найвідоміших авторів офортів є Рембрандт.

Юзеф Пєньонзек свої роботи, присвячені Кременцю створив у 1927 році, коли проживав у Львові і працював там викладачем малювання. Сьогодні роботи автора може придбати кожен, адже вони виставлені на загальнодоступному аукціоні.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

Фото: https://archiwum.allegro.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews