Поліція забезпечуватиме безпеку учасників масових заходів незалежно від того, хто є їх організатором – Сергій Князєв (Відео)

18.09.2018 21:37   Опубліковано : Юліана Медічі
Джерело: RvNews

Робота поліцейських на масових заходах покликана забезпечити захист життя і здоров’я їхніх учасників – без обмеження законних прав громадян на мирних зібраннях. Водночас поліцейські реагуватимуть на будь-які порушення закону. Про це глава Нацполіції заявив сьогодні, 18 вересня.

За словами Сергія Князєва, поліція України працює над забезпеченням порядку при проведенні мирних зібрань.

«Наша основна відмінність від роботи міліції – ми забезпечуємо безперешкодну реалізацію права на мирний протест. Але коли громадяни, демонстранти, ситуативно переходять «рамку» правил і вчиняють адміністративні чи кримінальні правопорушення – поліція відповідно реагує», – наголосив Сергій Князєв.

Він повідомив, що в результаті вчорашніх подій біля Генеральної прокуратури України поліцейські встановили, доправили до відділків поліції та допитали сім активних учасників цих правопорушень.

«Вони дали свою версію, свої свідчення, чому вони так зробили. У тому числі встановлена і допитана особа, яка вчинила правопорушення відносно журналіста одного із телеканалів», – повідомив Сергій Князєв.

Він також зазначив, що слідчими поліції за погодженням з прокуратурою м. Києва прийнято рішення про затримання одного учасника вчорашніх подій за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. У затриманого громадянина поліцейські вилучили пістолет. Його дії кваліфіковані слідчими  за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) Кримінального кодексу України. Зараз проводиться необхідні дослідження і слідчі дії, а також вирішується питання щодо обрання стосовно чоловіка запобіжного заходу.

Водночас глава Нацполіції наголосив, що правоохоронці однаково якісно працюватимуть при забезпеченні безпеки учасників масових зібрань, незалежно від того, хто є ініціатором їх проведення.

«Щодо подальшого розвитку цих подій: ми не «гадаємо на кавовій гущі». І ці, і будь-які інші масові заходи, які будуть відбуватися  в будь-якій частині нашої держави, – ми будемо забезпечувати порядок. Нам, по суті, не дуже важливо, чи буде якийсь масовий захід, мітинг, протест – наше завдання забезпечувати безпеку громадян», – підкреслив Сергій Князєв.

Нагадаємо, учора, 17 вересня, під час акції біля Генеральної прокуратури України постраждало семеро поліцейських.

Департамент комунікації Національної поліції України


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews