У Рівненському краєзнавчому музеї запровадять електронний облік музейних предметів

18.09.2018 22:17   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

На цей проект заклад виграв грант у розмірі 436 тисяч гривень від Українського культурного фонду. За ці кошти в музеї створять апаратно-програмний комплекс для обліку музейних предметів в електронній формі, інформує прес-служба Рівненської ОДА.

За словами директора музею Олександра Булиги, керівника даного проекту, це новітній комплекс, який впроваджується в Україні.

«На сьогодні робоча група музею провела переговори з тендерним комітетом Українського культурного фонду щодо фінансування грантової програми. На першому етапі здійснюватимемо електронний облік музейних предметів нашої колекції. А в подальшому плануємо обліковувати предмети інших музейних закладів Рівненщини, а далі аналогічний проект реалізовуватимуть на Волині», - зазначив Олександр Булига.

Зокрема, облікова підсистема передбачатиме зручний інтерфейс, ведення бази даних музейних предметів з фіксацією їх стану на всіх життєвих циклах, презентацію музейних предметів, реєстрацію поточних змін, періодичне резервне копіювання та розширене  адміністрування роботи користувачів.

Як розповів технічний координатор проекту Дмитро Маслов, апаратно-програмний комплекс планують впровадити до кінця року. Окрім працівників музею до його виконання залучатимуть програмістів на договірній основі.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews