На Рівненщині обговорили особливості цьогорічної призовної кампанії

18.09.2018 22:45   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

У Рівненському обласному військовому комісаріаті відбувся брифінг з питань особливостей цьогорічного осіннього призову громадян на строкову військову службу за участі посадових осіб Рівненського обласного військового комісаріату, інформує прес-офіцер Міністерства оброни України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец.

Рівненський обласний військовий комісар полковник Михайло Гнатів зосередив увагу присутніх на вимогах Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». А саме статті 1-й, пункту 7-го, згідно якого виконання військового обов’язку громадянами України забезпечують державні органи влади, органи місцевого самоврядування, утворені відповідно до законів України військові формування, підприємства, установи, і організації незалежно від підпорядкування і форм власності, а вже потім районні, міські військові комісаріати. Він  також  поінформував про відповідальність посадових осіб за порушення цього Закону.

Як зазначив полковник Михайло Гнатів, з метою комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань кількість призовників цієї осені, у порівнянні з минулим роком, збільшиться на 100 осіб та складатиме найбільший показник за останні три роки на Рівненщині – 600 чоловік. Більше 300 із них поповнять лави Збройних Сил України, 200 – Національну Гвардію України, по 50 осіб служитимуть в Державній прикордонній службі та Державній спеціальній службі транспорту.

- Підготовчий етап призову в обласному, міських та районних військових комісаріатах вже розпочато. Із Рівненщини понад 10 тисяч громадян віком від 20 до 27 років підлягають призову на строкову військову службу. Саме з них відбиратимуть кращих за станом здоров’я та морально-діловими якостями. Завдання не з легких та у посадових осіб різних рівнів, зокрема військових комісаріатів спільно з органами державної влади на місцях та керівниками місцевого самоврядування є чіткий план та алгоритми, які повинні дати очікуваний результат. Також зауважу, що за даними минулого року кількість строковиків Рівненської області, які після проходження строкової служби уклали контракт і продовжили військову службу вже як контрактники, досить велика – понад 25 відсотків. Наша мета цей відсоток збільшити максимально, - сказав полковник Михайло Гнатів.

Він додав, що вже з 1 січня 2019 року Рівненський обласний військовий комісаріат буде функціонувати в новому форматі, як територіальний центр комплектування та соціальної підтримкиОсновною його функцією являється соціальна підтримка всіх категорій військовослужбовців, зокрема тих хто в резерві, запасі, відставці та членів їх сімей.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews