У Гощі борються з нашестям американського білого метелика

19.09.2018 22:15   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

Гощанці дуже стурбовані поширенням американського білого метелика, адже він нищить дерева та кущі й може спричинити екологічне лиха. Про це пишуть жителі  селища в соціальній мережі  Фейсбук.

«В цьому році в Гощі стався спалах поширення одного з карантинних шкідників – американського білого метелика. Ця мерзота найчастіше зустрічається в південних регіонах, але оскільки клімат все більше змінюється, випадки міграції шкідника все далі на північ стають частіше. Гусінь американського білого метелика – це як біологічна зброя, яка знищує листові дерева та кущі. Бачили дерева, повністю опутані «павутиною» і коконами? Це вони. За декілька літніх місяців, гусінь практично повністю знищила дерева біля стадіону Колос і над Горинню. Але найстрашніше, що шкідник попав і у парк – два дерева на вході в парк біля церкви уже заселенні гусінню. Чим це загрожує? В наступному році, якщо не прийняти належних заходів, можемо втратити частину парку».

null
Фото з мережі Фейсбук

 

Із  липня проводилися профілактичні роботи з ліквідації шкідника та був запроваджений карантин. Пізніше уражені ділянки мали обрізати та спалити, а дерева обробити спеціальною речовиною.  Загалом карантин на білого метелика у Гощі запроваджено на 2,7 га. Однак шкідник захопив набагато більші ділянки. Він пошкоджує понад 140 видів деревних і чагарникових рослин.

«Гощанська селищна рада просить мешканців Гощі обстежити дерева на власних присадибних ділянках на наявність білого метелика, обрізати, спалити уражені гілки дерев та кущів. Після цього рослини обробити інсектицидами. Зверніть увагу на рослини поряд із домівкою. Можливо ваші сусіди не знають, що дерева біля їхніх будинків уражені цими шкідниками».

За матеріалами сайту Район Гоща.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews