У Тернополі шахрайка під виглядом «похресниці Ванги» видурила 1 млн грн

20.09.2018 00:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: IA ZIK

Поліція оголосила в розшук шахрайку-«ясновидицю» – жінка видурила в тернополян 1 млн грн.

Як повідомили IA ZIK у відділі комунікації управління поліції в Тернопільській області, оголошення про послуги ворожки протягом кількох місяців з’являлося в місцевих друкованих виданнях.

Жінка на ім’я Анна Марія називала себе спадковою ясновидицею і похресницею Ванги, однією з п’яти майстрів Болгарії та країн СНД. Заявлялося, що вона допомагає в сімейних питаннях, позбавляє від бідності й самотності, привертає успіх і лікує важкі хвороби.

Для прийому клієнтів жінка винайняла в Тернополі квартиру. Людям розповідала, що всі нещастя в їхніх родинах – від грошей і коштовностей.

«Ворожка переконувала, що потрібно принести їй цінні речі, щоб вона їх відмолила, а потім чистими повернула власнику. Люди так і робили. Хто приносив по тисячі доларів, хто і десять тисяч. Несли золото та цінні речі», – розповів начальник сектору розкриття майнових злочинів у державному секторі Віктор Демчан.

Шахрайство викрили, коли так звана ясновидиця зникла з речами клієнтів.

За попередніми даними, її жертвами стали 9 жителів Тернополя та області. На цей час від потерпілих надійшли заяви про збитки на суму майже 1 млн грн.

Як стало відомо, справжнє ім’я шахрайки – Малік Габріела. Вона уродженка Молдови, 1977 року народження.

null

Вказані в оголошеннях ворожки свідоцтва та інші дані також виявилися фіктивними. Ясновидицю оголосили в державний розшук. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IA ZIK