Зарплата лікарів зросла до 16 тисяч: медики Рівненщини діляться досвідом

20.09.2018 16:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
У Здолбунівському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги дохід працівників зріс вдвічі, причому, не лише лікарів, а й медсестер.

Про це під час медичної ради реформ розповів керівник  комунального некомерційного підприємства «Здобунівський районний центр ПМСД» Олег Сумко.

Центр уклав договір з Національною службою здоров’я України, тож отримує фінансування за новою моделлю, відповідно до кількості пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цих закладів. На сьогодні 60% жителів Здолбунівського району заключили угоди з сімейними лікарями, терапевтами чи педіатрами.

«Від НСЗУ на фінансування потреб районного ЦПМСД ми отримали 2 млн. 100 тисяч грн. А рік тому медичної субвенції було вдвічі менше, ледве вистачало на зарплату. Завдяки принципу «гроші ходять за пацієнтом» нам вдалося суттєво збільшити дохід медиків. Якщо раніше лікарі отримували 7-8 тисяч гривень, то сьогодні це вже 15-16 тисяч. Зарплати зросли і у медсестер».

Троє лікарів ПМСД уклали максимальну кількість декларацій, восьмеро наближаються до цього результату. 

Як розповів головний лікар, аби люди відчули ефект від медичної реформи, в заклад також закупили устаткування для амбулаторій на 100 тисяч гривень.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко подякувала головному лікарю за ефективну роботу та закликала решту керівників закладів не затягувати з медреформою, адже у 2019 році заклади первинної ланки медичної допомоги на100% мають перейти на договори зі Національною службою здоров’я України.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews