Мажоритарка дозволить розуму перемогти в конкуренції з грошима - Безсмертний

21.09.2018 00:30   Опубліковано : Новини Львівщини
Джерело: LvNews

В Україні має бути запроваджена двотурова мажоритарна система абсолютної більшості при умові  висунення від політичних партій. Про це в ефірі телеканалу «Чернівці» заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний.

«Я обирався чотири рази до Верховної Ради за всіма існуючими в Україні виборчими моделями. Всі вони грішать недоліками. Була тільки одна, яка сьогодні  дасть шанс сформувати відповідь на питання, які стоять перед нами. Це мажоритарна двотурова система абсолютної більшості при умові  висунення від політичних партій», - сказав він.

Безмертний переконаний, що це «дасть шанс розуму перемогти в конкуренції з грошима».  Крім того, змусить партії сформувати повноцінну мережу осередків на місцях, а не бути представленою тільки в Києві, маючи регіональну прописку. «Це речі спрятимуть політичному структуруванню і особливо якісному кадровому підбору. Бо тут перемагає або той, хто має або  дуже великі гроші, або той, хто має дуже великий розум. Тут не дано можливості проскочити», - зауважив він.

На його думку, в Україні мажоритарка вже давала шанс фаховій людині стати депутатом. «Кодекси Парубія, з моєї точки зори, це така кон’юнктурна відповідь, яку не всі усвідомлюють. По-перше, вона руйнує самі політичні партії зсередини, тому що там іноді стає депутатом той, хто набрав менше голосів. По-друге, там дуже багато речей, які фактично згортають розвиток організаційної структури партії. По-третє, всі ж прекрасно розуміють, що гендлювати партійною організацією легше, ніж системою 450 людей», - наголосив політик. 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews