У Радивилові пересіли на велосипеди

21.09.2018 23:20   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

Сьогодні у Радивилівській об’єднаній громаді стартував Європейський тиждень мобільності. Це означає, що впродовж семи днів місцевим жителям пропонуватимуть участь у різноформатних заходах, мета яких - популяризувати велосипедний та спонукати дорослих і дітей активніше пересідати на еко-транспорт. На їх реалізацію Радивилів отримав грант в сумі 60 тисяч гривень, подавши заявку на участь у всеукраїнському проекті «Зелене світло для велоруху в громадах», інформує сайт Радивилівської ОТГ.

Відкриття велотижня відбувалось зранку на міській площі Незалежності. З нагоди свята дитячі колективи міського Будинку культури підготували концертні виступи. Потім відбувся велосипедний флеш-моб за участю вихованців міських навчально-вихованих комплексів.

Тамтешня «веломанія» триває з 16 до 22 вересня. Починаючи із п’ятниці, 21 вересня, в радивилівських реаліях усім бажаючим роз’яснюватимуть про переваги транспорту, дружнього до природи.

Календарем проекту передбачені різноманітні акції, конкурси, велозаїзди. У школах організують «велогодини», де учням ширше розкажуть про безпеку поїздок на двоколісному транспорті. Заплановано також велосипедну мандрівку до гори Красна в с. Дружба та велопробіг під гаслом «Сталий транспорт - чисте місто». Тематичний тиждень у Радивилівській ОТГ завершать оголошенням результатів конкурсу в соцмережах на тему «Я підтримую велорух у моєму місті» та нагородженням переможців. В рамках тематичного тижня Радивилівська міська рада готова запровадити ще один цікавий захід: організувати День без автомобіля. Проведення Європейського тижня мобільності в громаді прагнуть повторювати щорічно, як гарну спортивну традицію.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews