У Рівному хочуть створити навчальний центр з домедичної допомоги

22.09.2018 22:45   Опубліковано : Таня Костенко
Джерело: RvNews

26 вересня в інформаційно-освітньому просторі “Інфохаб” (вул. Словацького, 3) о 10.00  розпочнеться круглий стіл з обговорення тему: “Впровадження практичного навчання з домедичної допомоги в рамках позашкільної навчальної програми та створення навчального центру”, про це інформує ГО “Рівне-Такмед” на своїй сторінці у Фейсбук.

 Ефективно надана допомога на домедичному етапі згідно статистики сприяє збереженню життя третини травмованих постраждалих. Навчання з домедичної допомоги за курсом BLS (basic life support) проходять люди в усіх розвинених країнах, починаючи зі школи і далі протягом всього життя. В нашій країні поки відсутня дієва система навчання кожного громадянина домедичній допомозі. Ці знання викладаються частково в школі, але по застарілих стандартах і без можливості відпрацювання на манекенах і сучасних засобах. Тому учні не отримують цінних знань, які можуть знадобитися у критичній ситуації та допомогти врятувати життя. 
Учасники круглого столу обговорять наступні питання:
- Узгодження заінтересованими сторонами програми та методичних матеріалів навчального курсу “Умій врятувати життя” та шляхів його впровадження.
- Створення та функціонування навчального центру.
- Формування переліку матеріальної бази та потреб для впровадження навчального курсу та роботи навчального центру. 
Впровадження програми навчального курсу “Умій врятувати життя” та функціонування навчального центру дозволить налагодити систему навчання з домедичної допомоги та закласти фундамент для подальшого розвитку і поширення важливих в житті людей знань.
Захід організований ГО “Рівне-Такмед” за підтримки проекту “Розвиток  Коаліції організацій громадянського суспільства Рівненської області”, що реалізується БО “Мережа 100 відсотків життя Рівне” та Радою реформ Рівного. Проект фінансується Посольством Республіки Чехія в Україні.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews