На Україну насувається сезон потужних злив

22.09.2018 23:57   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: ZIK

З понеділка частину України накриють сильні дощі. Але на вихідних ще буде більш-менш комфортно.

Про це написала у Facebook синоптик Наталка Діденко.

«Оце страхіття на прогностичній карті дощів – понеділок. Циклон зумовить сильні дощі на північному заході та Півночі України 24 вересня. Плюс сильнющий вітер. Тому до понеділка вже підготуйте плани та гардероб», – пише пані Діденко.

На Західній Україні дощі прийдуть вже в суботу.

«У суботу атмосферний фронт принесе в західні області України дощі та похолодання. У неділю дощі з похолоданням, +14+19 градусів, поширяться на всю територію, за винятком Сходу, +23+27 градусів. На Півдні очікується в неділю +18+23 градуси. Поривчастий вітер», – пише пані Діденко.

У Києві в суботу буде сонячна погода – +26 градусів. Але в неділю – різка зміна синоптичної ситуації: вночі та вранці дощі, вдень послаблення опадів. Похолодання в Києві до +16 градусів та сильний вітер. У понеділок у Києві побуває циклон.

Відповідно, передбачається вкрай некомфортна погода – дощі, сильний вітер і холодно.

«Підготуйтеся до негоди, подбайте про профілактику здоров’я, приберіть з протягів вазони, не паркуйте машини під старими деревами, дістаньте тепліший одяг, нетканинне взуття та міцні парасолі», – закликає пані Діденко.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZIK