Буковинські добровольці стали призерами фестивалю «Ігри вогнеборців» (Фото)

29.09.2018 21:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У Києві  відбувся перший масштабний фестиваль «Ігри вогнеборців». Більше 6 тисяч киян та гостей столиці відвідали унікальну подію, метою якої було привернути увагу до роботи добровольців-вогнеборців та популяризувати ініціативу функціонування добровільних рятувальних підрозділів.

Основна частина заходу була присвячена змаганням добровольців. Його учасниками також стали буковинці – команда пожежних волонтерів Недобоївської ОТГ Хотинського району. Для змагань під час фестивалю спеціально збудували «Лабіринт вогнеборці» – спортивну зону, на якій команди волонтерів з України вправлялися у вмінні на час проходити певні дистанції. Учасники змагалися у парному забігові, долали дистанцію, яку проходить справжній пожежний під час гасіння пожежі, проходили лабіринт наосліп та тунель із перешкодами, подавали воду у мішені, рятували постраждалого із задимленого кубу, долали перешкоди з додатковою вагою на плечах.

З-поміж 18 команд, які взяли участь у «Лабіринті вогнеборця», найкращий результат забігу показали добровільні пожежні з Недобоївської ОТГ Чернівецької області. Команда Недобоївської ОТГ виборола почесне перше місце змагань, продемонструвавши свою оперативність, фізичну вправність та вміння злагоджено діяти у випадку небезпеки.

Щоб кожен охочий на фестивалі зміг відчути себе добровільним рятувальником, присутнім на заході  дали можливість пройти окремі локації випробування, взяти участь у тренінг-квесті, майстер-класах від добровільних пожежних бригад та працівників Товариства Червоного Хреста України, прослухати лекторій та переглянути фільм про про волонтерську парамедичну службу за кордоном.

За матеріалами прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews