Як студенти військової кафедри у військовій частини знайомилися зі зброєю, технікою та вояцьким побутом

10.10.2018 00:35   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

В окремому батальйоні охорони та обслуговування оперативного командування «Захід» відбулися практичні заняття для студентів випускного курсу кафедри військової підготовки Національного університету водного господарства та природокористування.

Присутні ознайомилися з питаннями організації повсякденного життя і діяльності особового складу військової частини та особливостями внутрішньої служби: здійснення перепускного режиму, несення військовослужбовцями вартової служби, проведення заходів тилового забезпечення, порядком зберігання, утримання і обслуговування озброєння й військової техніки, ведення ротного господарства.

null
 Фото надане прес-службою МО України

На контрольно-перепускному пункті молодь зустрів командир військової частини підполковник Іван Павлюк. Він розповів про особливості проходження військової служби, наявні вакантні посади та можливості кар’єрними сходинками в Збройних Силах України.

null
 Фото надане прес-службою МО України

 

null
Людмила Шкуропатська. Фото надане прес-службою МО України

Натомість, на одному з навчальних місць керівник заняття молодший лейтенант Людмила Шкуропатська, яка минулого року закінчила цю ж військову кафедру, а сьогодні обіймає посаду командира взводу, поділилася з присутніми власним досвідом становлення на посаді.

Невідоме завжди відштовхує, викликає тривожність і обґрунтовані страхи – це природно, – зауважила Людмила. – Багато з вас на роздоріжжі у виборі свого майбутнього. Я також була у такому стані. Після медичної комісії, збору необхідних документів та прийняття на військову службу я три місяці навчалася в Навчальному центрі. Потім прибула сюди. Командувати чоловіками нелегко, адже в мене 16 підлеглих військовослужбовців строкової служби. Серед моїх завдань підвищення рівня бойової готовності підрозділу, заняття з предметів бойової підготовки, статутів ЗСУ, вивчення обов’язків, підготовки військовослужбовців до несення вартової служби. Всі вони різні та разом ми дружня родина, де всі допомагають один-одному на шляху до досконалості, – додала командир взводу.

null
Людмила Шкуропатська

Варто зазначити, що впродовж дворічного навчання на кафедрі курсанти також опановують ази з індивідуальної підготовки, потім їх вчать працювати в ролі командира відділення, командира взводу.

null
 Фото надане прес-службою МО України

Серед присутніх на занятті був і Олександр Сеніков - командир першого відділення 121 навчального взводу кафедри військової підготовки. Зі слів хлопця його цікавить служба в Сухопутних військах, бо це потужний вид збройних сил з великою вогневою могутністю і ударною силою, високою маневреністю і повною бойовою самостійністю.

Сьогодні, він ще раз в цьому переконався. Своє майбутнє курсант бачить саме офіцером СВ Збройних Сил України.

null
 Фото надане прес-службою МО України

Слід додати, що Рівному такі заняття для студентів на базі вищевказаної військової частини проводяться щороку. Як результат її колектив у різний час поповнили вісім випускників військової кафедри. І є усі підстави вважати, що незабаром цифра зміниться, адже за результатом зустрічі командиром окремого батальйону охорони та обслуговування було надано згоду ще двом випускникам кафедри на проходження служби в його частині.

null
 Фото надане прес-службою МО України

Наразі військова кафедра готує 150 курсантів, майже третина з яких дівчата, за військовими спеціальностями командири підрозділів інженерних військ, заступники командирів підрозділів з озброєння, командири механізованих взводів.

null
 Фото надане прес-службою МО України

Важливим досягненням для сумісного результату є той факт, що 18 військовослужбовців контрактників Рівненського гарнізону здобувають первинне офіцерське військове звання на цій же кафедрі. Заняття для цієї військових відбуваються по суботах, без відриву від проходження військової служби.

null
 Фото надане прес-службою МО України

 

null
 Фото надане прес-службою МО України

 

null
 Фото надане прес-службою МО України

 

null
 Фото надане прес-службою МО України

Прес-офіцер Міністерства оборони України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews