Суперник «Вереса» - ФК «Калуш»

20.10.2018 14:37   Опубліковано : Олександр Войцеховський
Джерело: RvNews

Футбольний клуб «Калуш» - новачок Другої ліги у сезоні 2018-2019. Ще у минулому сезоні – калушани змагалися на рівні аматорських колективів. Втім, клуб має чималий досвід виступів серед професіоналів.

Чемпіонат України з футболу, Друга ліга, Група «А», 14 тур

20 жовтня 2018 року, Млинів, стадіон «Колос», 16:00

Вперше у Другій лізі чемпіонату України команда дебютувала у сезоні 1995-1996, одразу посівши доволі високу п’яту позицію у Групі А», де тоді виступали двадцять два колективи.

На старті сезону 2001-2002 «Калуш» змінив свою назву на «ЛУКОР». На честь головного спонсора. І вже за два роки оновлений клуб з Івано-Франківщини переконливо переміг у чемпіонаті Групи «А» Другої ліги, завоювавши право підвищитися в класі.

У тому ж сезоні флагман івано-франківського футболу, «Прикарпаття», вилетіло до другого дивізіону. І це стало однією з причин того, що у Першій лізі «Калуш» так і не стартував. Його місце посів івано-франківський «Спартак».

«ЛУКОР» продовжив виступи у Другій лізі, змінив назву на «Спартак-2» (фарм-клуб івано-франківського клубу) і сезон до кінця не дограв, зникнувши після першого кола.

Повернутися до життя «Калуш» зумів лише у 2016-му. В оновленій команді з Івано-Франківщини зараз виступають екс-футболісти «Вереса» Юрій Голубка, Богдан Денега, Валерій Кучеров та Володимир Заваляк.

Зараз команда – лідер групи «А» Другої ліги. Обіграти «Калуш» зуміли поки лише «Минай» і «Черкащина-Академія».

Також команда продовжує боротьбу за Кубок України, пробившись до 1/8 фіналу турніру, де зіграє із «Дніпром-1». До слова, у попередніх раундах «Калуш» вже вибив «Буковину» і першолігові «Авангард» та «Металіст 1925».

 

ДОСЬЄ:

ФК «Калуш» (Івано-Франківська область)

Рік заснування: 1947

Рік відродження: 2016

Попередні назви: «Хімік», «Прикарпаття», «Лукор»

Здобутки: переможець чемпіонату Групи «А» Другої ліги (2003)

Інформаційна служба НК "Верес"


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews