На Рівненщині судитимуть контрабандиста культурних цінностей

20.10.2018 20:25   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Прокуратура Рівненської області затвердила та скерувала до суду  обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 44-річного жителя м. Костопіль, який перемістив із Республіки Білорусь через митний кордон України культурні цінності, не задекларувавши їх у митній декларації, інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

84 монети початку ХХ століття (частина яких згідно з висновком експерта становлять культурну цінність, а частина визнана такою, що має  історичну цінність) чоловік  приховав у своїй барсетці та ввіз в Україну дизель-потягом. Однак під час детального огляду особистих речей приховані від митного контролю контрабандні гроші працівники митного поста «Удрицьк» Рівненської митниці  виявили та вилучили.

Під час досудового розслідування кримінального провадження чоловік повністю визнав свою вину і уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку скеровано до суду з обвинувальним актом.

Довідково: санкція статті КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews