Марк та Мілана - найпоширеніші дитячі імена у Дубровицькому районі

20.10.2018 21:28   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

За 9 місяців 2018 року в Дубровицькому районі зареєстровано 366 народжень. За вказаний період у районі народилося 187 хлопчиків та 179 дівчаток, за даними Дубровицького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану інформує сайт управління юстиції у Рівненській області.

Найбільш поширеними іменами, які давали дітям є Марк, Матвій, Давид, Назар для хлопчиків, а також Софія, Мілана, Злата, Соломія для дівчаток.

Рідковживані та незвичні імена дітей: серед хлопчиків - Асіф, Афанасій, Дамир, серед дівчаток - Ліна, Сара, Лія.

Нагадуємо, що в рамках пілотного проекту Міністерства юстиції України передбачено прийняття працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини та видачу свідоцтва про народження безпосередньо у пологовому відділенні Дубровицької центральної районної лікарні. Так, за 9 місяців цього року такою послугою скористалося 144 особи.

Слід нагадати майбутнім батькам, що відповідно до статті 144 Сімейного кодексу України на батьків покладається обов'язок невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати народження дитини в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Невиконання цього обов'язку є підставою для покладення на них адміністративної відповідальності.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews