На Тернопільщині, яка лідирує із заробітчанства, зафіксували 9 фактів сексуального рабства

21.10.2018 08:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: IA ZIK

Від початку року правоохоронці Тернопільщині задокументували 9 фактів, коли жителі області потрапляли у сексуальне рабство.

Про це IA ZIK повідомили у відділі комунікації обласного управління поліції.

«Тернопільщина у західному регіоні лідирує за кількістю людей, котрі у пошуках кращого життя їдуть за кордон. З початку року ми зафіксували 9 випадків сексуальної експлуатації жителів області. Знешкоджено діяльність двох злочинних груп, які вербували мешканців краю в сексуальне рабство в Польщу, Туреччину та ОАЕ», – повідомив начальник відділу управління поліції з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Олександр Буняк.

За інформацією правоохоронців, у рабство найчастіше потрапляють молоді дівчата від 20 до 35 років, приємної зовнішності. Проте, трапляються випадки вербування і старших жінок для борделів іноземних країн.

«Усіх людей, які потрапили в сексуальне рабство чи трудову експлуатацію, ми відправляємо до міжнародної організації «Відродження нації», де вони можуть отримати матеріальну, юридичну та психологічну допомогу. Також скеровуємо в державну адміністрацію, де їм надають фінансову допомогу та гуманітарні пакети», – зазначив Буняк.

У поліції радять відповідально ставитися до пошуку роботи за кордоном, аби не потрапити в рабство. Перед поїздкою переконатися, що робота офіційна, а віза, яку пропонують, – робоча, а не туристична.

За жодних умов не можна віддавати свій паспорт потенційним роботодавцям, наголошують у відомстві.

Нагадаємо, 18 жовтня в світі відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

За даними експертів, за рівнем доходів вона поступається лише продажам наркотиків і зброї.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IA ZIK