Вісім нелегальних перевізників виявили на Буковині

21.10.2018 23:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Виявлено 8 нелегальних перевізників, що здійснювали свою діяльність поза межами правового поля.

На виконання статті 6 Закону України «Про автомобільний транспорт» із внесеними змінами, з метою забезпечення високого рівня безпеки пасажирських перевезень, посилення контролю за нелегальними перевізниками та припинення їх незаконної діяльності на маршрутах загального користування області, забезпечення належного рівня транспортного обслуговування населення обласною державною адміністрацією прийнято розпорядження від 26.05.2010 №305-р «Про затвердження плану заходів контролю за роботою автоперевізників усіх форм власності».

За інформацією Управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій області посадовими особами Управління за вересень 2018 року перевірено 1893 транспортні засоби та проведено низку заходів, зокрема виявлено 138 порушень щодо дотримання автоперевізниками Положення про робочий час та час відпочинку водіїв автотранспортних засобів, складено 234 акти за порушення законодавства про автомобільний транспорт під час перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом, складено 30 актів за перевищення транспортними засобами нормативних вагових параметрів, нараховано плату за проїзд великовагових та (або) великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування на суму 1217,67 євро, накладено штрафних санкцій на суму 143 650 грн, з яких до Державного бюджету перераховано 140 080 грн., а також виявлено 8 нелегальних перевізників, що здійснювали свою діяльність поза межами правового поля.

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області фактичні перевірки проводяться за наявності підстав, передбачених статтею 80 Податкового кодексу України, зокрема у разі письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку проведення розрахункових операцій, касових операцій, патентування або ліцензування.

Крім того, проводилась роз’яснювальна робота, що базувалась на попередньому аналізі показників господарської діяльності платників податків, співбесіди, зустрічі, наради з платниками податків, співпраця, спрямована на пошук спільних прийнятих рішень щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та звітування щодо реальних обсягів виторгів суб’єктів господарювання.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews