Віра Мельникова

Віра Мельникова

Філолог, письменниця, член літоб’єднання «Наше коло» при НСПУ, блогерка

«Пластилін» Баковецької: тема, яку донині не смів піднімати ніхто

19 жовтня в книгарні «Є» відбулася презентація нової книги письменниці Ірини Баковецької-Рачковської. Книга вже презентувалася в Києві, Львові, Одесі та отримала високу оцінку критиків та читачів.

21.10.2018 23:30   Автор : Віра Мельникова
Джерело: RvNews

Нова книга «Пластилін» отримала багато абсолютно різних, можна сказати, діаметрально протилежних відгуків. Адже книга про приховані сторони нашого життя: про людей зі складною долею, приречених не зі своєї волі жити подвійним життям через свої специфічні фізіологічні проблеми.

null
Ірина Баковецька-Рачковська. Фото Віри Мельникової.

 

null
Фото Віри Мельникової

 

null
Фото Віри Мельникової

У вступному слові авторка книги розповіла про власне бачення серйозних проблем у сучасному українському суспільстві. Відстоюючи свою власну позицію щодо використання в тексті твору молодіжного сленгу, рутальних слів і вульгаризмів, вона намагалася показати наш грішний світ без прикрас і тим самим дати змогу замислитися кожному читачеві, для чого живе людина на Землі, з якою метою, місією вона з’явилася на білому світі. Особливо це стосується молоді, яка не маючи життєвого досвіду, наслідує й інтегрує у своє життя не зовсім добропорядні західні ідеали з медіа.

– Літературні критики і мої колеги-письменники зауважили, що цю тему – пошуки свого місця у житті – ніхто ще не зображав саме у такій її інтерпретації, адже серед нас є багато людей, котрі потребують допомоги, а суспільство не звертає на них увагу, або й зовсім робить вигляд, що їх немає. А ці люди, що «заблукали» у своїй долі, вони страждають, переживають внутрішню боротьбу з власним «Я», а допомогти їм поспішають не всі.

null
Алла Черній. Фото Віри Мельникової

Депутат, ректор  Рівненського інституту післядипломної педагогічної  освіти пані Алла Черній сказала:

- Цю книгу читати слід вдумливо, тому що її текст потребує серйозного осмислення.  В нашому житті з’явилося багато брехні, а в соцмережах дають досить поверхневу оцінку усім подіям, і щоби розібратися в ситуації, слід багато читати, щоби правильно орієнтуватися у політичних, економічних і суспільних подіях. «Пластилін» – саме та книга, яка спонукає міркувати над проблемами українського суспільства.

null
Художник Ярослав Рачковський. Фото з мережі Інтернет

Художник Ярослав Рачковський, чоловік бенефіціантки, розповів:

– Спочатку Ірина писала про релігію, про церкву, про духовність, а сьогодні ми вбачаємо в ній іншу трансформацію тематичних тенденцій. Насправді її творчість провокативна в хорошому розумінні цього слова, але поряд із серйозними кричущими міркуваннями і подіями в її творах присутній гумор.

Пан Ярослав продемонстрував картину, котра  має промовисті художні особливості і викликає певні асоціації зі змістом соціальної тематики книги.

У виконанні авторки прозвучали етно-вірші «Гойдалки», «Тарасу Більчуку», «Бурштинова казка».

Наприкінці зустрічі пані Ірина запропонувала творчим людям  відвідати  курс авторських арт-тренінгів  «Як використати творче начало для самореалізації», куди будуть запрошені цікаві спікери з України, які поділяться своєю професійною майстерністю. Наразі письменниця працює над нон-фікшн «Говори їм, крихітко» для молодих дівчат про 5 екстримів життя у нашому суспільстві та ще над однією детективною історією,  тематика якої є дуже актуальною.

null
Фото Віри Мельникової.

В книзі перетинаються ілюзії і реальність, часи і відстані, а можливо, таким є початковий задум авторки – надати кожному, хто живе на цій Землі, можливість самому обрати, а, може, й переглянути свій шлях у житті?!

null
Фото Віри Мельникової.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews