Олег Стахів: «До великої мети потрібно йти малими кроками»

22.10.2018 22:41   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: Citylife

- Олеже Володимировичу, ви стали ЛОР-лікарем за покликанням чи приклад батька відіграв вирішальну роль?

- Пам’ятаю, з  дитячих років мав намір у професійній сфері піти шляхом батька – стати лікарем. Вагань щодо професійного самовизначення впродовж зростання і навчання в школі не було. Тому був готовий «штурмувати» медичний університет стільки,  скільки б не довелося, але відмінні знання, здобуті в школі і прихильність долі позбавили мене такої потреби – вступив у Тернопільський державний медичний університет імені І. Горбачевського з першої спроби.

- Розкажіть про свої перші кроки на професійній ниві.

- Навчаючись у медичному університеті, деякий час вагався із вибором спеціалізації, хоча з усіх можливих  напрямків мене  манила перш за все хірургія. Можливо, саме в цей час на мене вплинув приклад батька, тому що в кінцевому підсумку я обрав отоларингологію і по завершенні навчання в університеті пішов працювали лікарем-отоларингологом у Тернопільській міській поліклініці № 2. Чотири роки – з 2002 по 2006 – приймав пацієнтів у ЛОР-кабінеті. Спостерігаючи за роботою своїх старших колег-лікарів, а також опановуючи секрети професії, почав розуміти, що наші призначення почасти не стільки вирішували проблему пацієнтів, скільки знімали гостроту симптомів хвороби. Читаючи сучасну медичну періодику та знайомлячись з досвідом закордонних колег, зрозумів, що більшість проблем пацієнтів можна вирішити тільки шляхом хірургічного втручання, зокрема методом малоінвазивної хірургії в поєднанні з ендоскопією.

Ці переконання ще в більшій мірі зміцнилися, коли в 2006 році перейшов на роботу в оториноларингологічне відділення Тернопільської обласної клінічної лікарні, нині – «Тернопільська Університетська лікарня». Це вже був конкретний крок у бік хірургічного втручання в проблеми пацієнтів. Але для втілення задуманого в лікувальну практику необхідно було мати сучасне медичне обладнання та практичні навички здійснювати операції за новими технологіями.

null
Фото з мережі Інтернет

- І, щоб не чекати тривалий час змін на карще, ви вирішили діяти, як саме?

- Бажання змінити практику лікування хворих у сторону впровадження сучасних методів та технологій привели мене в столичний Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь», де я вперше на власні очі побачив і опанував під наглядом висококваліфікованих фахівців новітню на той час медичну техніку для здійснення хірургічних операцій. З того часу я зрозумів, що надалі буду працювати тільки по-новому. Проте для впровадження передових методів лікування в Тернополі потрібні були не тільки вміння оперувати, але й дороговартісне обладнання та медичні препарати закордонного виробництва. Тому придбав за кошти, отримані з продажу власного будинку, ще купив закордоне медичне обладнання для хірургічних операцій, яке, за згодою керівництва, встановив у 2-й міській лікарні. Так, для початку я почав працювати на власному обладнанні в державній лікарні і вперше в області надавав допомогу хворим упродовж двох років, провівши  понад 700 ендоскопічних операцій. Після цього ще два роки надавав таку ж саму хірургічну допомогу пацієнтам у приватному медичному закладі. Набувши великого практичного досвіду, зрозумів, що готовий надавати послуги хворим у комплексі ̶ це не лише операція на сучасному хірургічному обладнанні та за новими технологіями, але й сучасна, нові схеми лікування тощо. Я прагнув піднести на європейський рівень надання допомоги пацієнтам у лікуванні ЛОР-захворювань у нашому  регіоні.

- Ви були першим у Тернополі у впровадженні такої хірургічної практики в лікуванні ЛОР-захворювань?

- Бути в усьому першим – один із принципів мого життя. Вперше в Тернополі я запровадив у практику функціональні відеоендоскопічні операції в порожнині носа і біляносових пазух, які проводяться під контролем сучасного відеоендоскопічного обладнання та технологій. Цей перелік можна продовжити. Поважаю і постійно підтримую товариські стосунки з тими лікарями, які прагнуть рости професійно і впроваджують новітні методи лікування в свою практику. Головне – працювати на користь пацієнтів на рівні сучасних стандартів у світовій лікувальній та хірургічній практиці і підтримувати здорову конкуренцію.

- Олеже Володимировичу, ви складаєте враження людини-перфекціоніста.

- Мабуть, перфекціонізм – невід’ємна риса мого характеру, тому в усьому, з чим маю справу, в першу чергу, у професійній діяльності завжди намагаюся досягнути вершин досконалості. Мені важливо не просто провести операцію, а зробити її максимально ефективною і безболісною для пацієнта та з мінімальним післяопераційним періодом. Прагну мати не просто сучасне обладнання для хірургічного кабінету, а найкраще, яке тільки використовується в сучасній світовій медичній практиці. Адаптую нові тенденції в світовій медичній практиці під наші реалії. Такі вимоги ставлю й до персоналу, з яким працюю.

Остаточно утвердившись у рішенні створити власну клініку та взявши в оренду приміщення в лікувальному закладі, я вимушений був на цілий рік закинути лікувальну практику і створити заново сучасний медичний центр, який відповідав би моїм уявленням про якісне надання допомоги та сучасним європейським стандартам. Ось де мені згодилися навички,  набуті в дитинстві та юності під наглядом дідуся та батька, які змалку залучали мене до різноманітної будівельної роботи в домашньому господарстві. Той, хто вирішував подібні проблеми, мене зрозуміє – довелося бути і будівельником, і виконробом. Переплановуючи старе приміщення, фактично з нуля створив нові кабінети із сучасним дизайном, провів нову вентиляцію, електросистему, водопостачання та водовідведення. В кабінетах розмістив сучасне медичне обладнання європейського та американського виробництва. Результат вартував затраченого часу, зусиль і коштів – 6 грудня 2017 року відкрився сучасний медичний центр «Клініка Стахіва», що по вулиці Клінічна, 1а в місті Тернополі.

Свою клініку я відкрив не в приватному приміщенні чи житловому будинку, а в приміщенні лікувальної установи, що було цілеспрямованим і усвідомленим кроком, тому що в новоствореному медичному центрі проводяться оперативні втручання різної складності, в тому числі і під загальним наркозом.

null
Для збільшення натисніть на фото.

- Кажуть, мрії втілюються в життя, якщо працювати наполегливо і цілеспрямовано. За кілька місяців роботи «Клініки Стахіва» ви заявили про себе на всю область і навіть за її межами.

- Так, за рік я створив сучасну ЛОР-клініку, в якій пацієнти отримують широкий спектр послуг з використанням новітнього обладнання та лікувальних методик. Мені вдалося підібрати команду висококваліфікованих та відданих своїй справі фахівців, які мають різний досвід роботи, але всіх їх єднає любов до своєї справи і до пацієнтів.

Сьогодні я займаюся тим, про що так довго мріяв – проводжу хірургічні операції (тільки за три тижні особисто зробив 53 операції), які при мінімальному малоінвазивному хірургічному втручанні вирішують проблеми пацієнтів, на вирішення яких раніше  у хворого йшли роки та витрачалися значні кошти. Моя робота важка, але цікава. Під час операції доводиться виконувати різні маніпуляції одночасно двома руками і ногами. Ось де знову мені пригодилися навички роботи з різноманітними господарськими інструментами та заняття музикою. Робота хірурга подібна до гри на фортепіано – кожна рука і нога виконує різну роботу. При цьому велике значення має координація рухів. Весь процес хірург бачить на великому моніторі, подібно до того, як музикант дивиться під час виконання твору на пюпітр з нотами. На початках моєї  лікувальної практики про таке важко було навіть мріяти.

 «Клініка Стахіва» сьогодні – це сучасний медичний центр, обладнаний за останніми досягненнями світової медичної науки та практики. Ми надаємо клієнтам весь спектр консультативної, терапевтичної та хірургічної допомоги із використанням новітніх методів діагностики та лікування дітей і дорослих пацієнтів. Перелік окремих медичних послуг, які можуть отримувати наші пацієнти, дуже широкий: ендоскопічне обстеження ЛОР-органів, проведення фізіотерапевтичних процедур та фізіотерапевтичне лікування ЛОР-органів та багато інших. Всі лікарі нашої клініки готові надати пацієнтам розгорнуту і кваліфіковану консультації з приводу проблем, які їх турбують, і порекомендувати ефективне лікування.

Гордість «Клініки Стахіва» – це малоінвазивна та риносинусохірургія --ЛОР-хірургія за допомогою сучасного відеоендоскопічного обладнання і з використанням безпечного інгаляційного наркозу.

Хочу зазначити, що ЛОР-захворювання можуть мати різноманітні негативні побічні наслідки для стану здоров’я інших систем та органів, тому зловживати із їхнім лікуванням не варто в будь-якому віці. Маючи сучасне обладнання та володіючи передовими методами, ми спроможні ставити точний діагноз та виконувати різноманітні медичні процедури для лікування ЛОР-органів з гарантуванням позитивного результату і з відповідальністю за подальший стан здоров’я пацієнта. Довіра пацієнтів – це наш основний капітал, на якому будується робота клініки і моя практика як хірурга.

null
Фото з мережі Інтернет

- Маючи такий вдалий старт, плануєте й надалі розвивати успіх, чи зупинитесь на досягнутому?

- Чи планую я зупинитися на досягнутому? Звичайно, що ні. Впродовж багатьох років виношував мрію – пластична хірургія. Погодьтеся, ніс або вуха – доволі помітні елементи нашої зовнішності, а їхні розміри та форма часто спричиняють не тільки хвилювання з приводу нашої естетичної привабливості, але й створюють проблеми із здоров’ям. І пігулками чи настойками тут не допоможеш – зарадити справі можна тільки за допомогою хірургічного втручання.

Тому від  самого початку створення власної клініки я передбачив можливість надання пацієнтам пластичних послуг на базі використання сучасної мінімально травматичної та мікрохірургічної техніки.

На даний час в нашій клініці ми проводимо пластику носа та вух як власними силами,  так і за участі Президента Всеукраїнської асоціації пластичних, реконструктивних i естетичних хірургів Пінчука Василя Дмитровича, який проводить весь спектр пластичних операцій.

Свого часу мене запросив у свою клініку віце-президент Всеукраїнської асоціації пластичних реконструктивних і естетичних хірургів Ростислав Валіхновський, у якого я працював ЛОР-лікарем та здійснював внутрішній етап операцій з ринопластики. Для мене це було як визнанням високого рівня мого професіоналізму, так і можливістю продовжити  практику та вдосконалювати свої навички із здійснення пластичних операцій.

За останні роки я неодноразово навчався і стажувався з приводу ринопластики як в українських, так і в закордонних медичних закладах, тому найближчим часом планую популяризувати пластичну хірургію, зокрема ринопластику європейського рівня на теренах Тернопільської області за доступними для населення «українськими» цінами.

Тож якщо у вас, ваших дітей, рідних чи близьких є проблеми із ЛОР-захворюваннями чи бажання внести корективи в свою зовнішність за допомогою пластичної хірургії – звертайтеся в «Клініку Стахіва», тут ви отримаєте кваліфіковану консультацію та якісне лікування з  гарантією успішного результату.

Citylife

 null

МЦ «Клініка Стахіва»

м. Тернопіль,
вул. Клінічна,  1 а,
тел. +38(095)590-29-29,
       +38(098)590-29-29,

www.stakhiv.com 
facebook.com/oleg.stahiv.5


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Citylife