Затишний Тернопіль на листівках 1960-х років

23.10.2018 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Сьогодні в читачів Новин Тернопільщини є ще один привід порадіти за рідне місто і насолодитись переглядом його ретро листівок, які датуються 1960-ми роками. Тернопіль із своїми скверами, водоймами на світлинах постає дуже затишним, атмосферним містом, де хочеться жити.

Проте, з тих часів пройшло не одне десятиліття і незважаючи на те, що майбутнє наступаю - мостами, новими дорогами, тотальним склом, бетоном і пластиком, у нас з вами ще залишається наш старий та затишний Тернопіль.

Старе місто, не зважаючи на появу нових будівель, кварталів, живе досі… воно скромно ховається, немов соромлячись свого похилого віку, але ні-ні та й прогляне між сучасними фасадами і рекламними банерами, раптово відкриється з боку водойми, парку, раптом проявить нові фарби, гляне з дахів, підморгне з забутих табличок чи нагадає про себе старовинними сходами. Бережіть своє місто, бо чим далі і стрімкіше розвивається місто, тим гостріше розумієш цінність і унікальність, крихкість та невловимість його історії в старих вулицях, парках та скверах.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null
Сквер на проспекті Тараса Шевченка (колишня назва Карла Маркса).

 

null
Сквер на Театральній площі

 

null
Міський парк.

 

null
Сквер на проспекті Тараса Шевченка (колишня назва Карла Маркса)

 

null
Водна станція.

 

null
В парку імені Тараса Шевченка.

Джерело: https://meshok.net


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews