Яна Замкова

Яна Замкова

журналіст, оглядач, блогер

Бурхливі овації та вигуки «Браво» - у драмтеатрі відбувся концерт-звіт композиторів Рівненщини

30.10.2018 22:30   Автор : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Наш край завжди був багатий талантами, а особливо музичними. Відкрити їх, зберегти й примножити - завдання, яке нині стоїть перед Рівненським обласним відділенням Національної всеукраїнської музичної спілки, яку ось уже два роки очолює заслужений працівник культури України, композитор, професор кафедри хорового диригування РДГУ Андрій Пастушенко. Музика для нього – це стан душі, без якого неможливо жити. Отож і гуртує навколо себе таких же ентузіастів, як і сам. А концерт-звіт композиторів Рівненщини, який організувала Спілка - це і можливість озирнутися назад, оцінити набуте й спланувати плани на майбутнє.

Привітав із яскравим дійством митців Рівненщини й голова Національної всеукраїнської музичної спілки, народний артист України, художній керівник заслуженої академічної капели України «Думка» Євген Савчук: «Щиро вітаю композиторів Рівненщини з проведенням звіту-концерту. Це мистецька подія на теренах Рівненщини популяризує творчість рівненських митців. Приємно усвідомлювати, що Рівненщина квітує молодими талантами, а також вже відомими композиторами не тільки в області, а й за межами України. Цей непересічний культурно-мистецький захід надає унікальну можливість познайомити глядача з оригінальними творами, яскравими виконавцями, що несуть незабутню атмосферу поєднання та наближення до народного мистецтва».

Музику, яка владна передавати веселощі та сум, радість і тугу, любов і щирість, дарували глядачам у залі композитори Борис Забута, Андрій Пастушенко, Микола Корейчук, Оксана Войтович, Тетяна Леус, Віталій Сидорчук, Віктор Торчик, Володимир Іляшевич, Наталя Іваник, Петро Фесай, Любомир Пастушенко. Їхні твори виконували архієрейський хор «Знамення», народні артисти України Наталія-Марія Фарина та Василь Чепелюк, бандуристка Тетяна Бенедюк, Павло Міщук, Анастасія Янцур, заслужений артист України Микола Швидків, заслужений артист естрадного мистецтва Микола Маєвський, квартет «Ясени», дитячий ансамбль української пісні «Джерельце», вихованці вокального ансамблю ДМШ №1 ім. М. Лисенка, хор «Патріот» та інші.

null
Хор "Знамення"
null
Ансамбль "Джерельце"

Увесь концерт усе було підвладне музиці, яка чарувала й давала заряд бадьорості глядачам, котрі  відповідали виконавцям гучними оплесками та вигуками «Браво».

null
Анастасія Янцур

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews