Генпрокурор Юрій Луценко подав у відставку через справу Гандзюк

06.11.2018 18:23   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Магдебурзьке право

Генпрокурор Юрій Луценко подає у відставку через справу Гандзюк та політичні ігри, які стали вирувати через це навколо. За його словами тимчасова слідча комісія щодо розслідування справи про вбивство радника мера Херсона і активістки Катерини Гандзюк буде неефективною.

Про це повідомляє «Магдебурзьке право» з посиланням на Українську правду.

“Організаторам ТСК потрібен не результат. Їм потрібен піар для боротьби за владу. Сьогодні звинувачують не тих, хто вбив Гандзюк і затриманий національною поліцією, а тих, хто по думці слідчого не вказує на потрібного їм замовника. Це все боротьба за владу, – заявив Луценко. – Щоб не було сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України і ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу зробити це цього тижня”.

Читайте також

Померла Катерина Гандзюк, радниця міського голови Херсона, родом з Тернопільщини

Луценко заявив, що не може допустити “двовладдя в країні, коли правоохоронну систему знищують бездоказово, навіть за розкритий злочин”.

В той же час, за його словами, наразі у слідства є 12 підозрюваних у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк і напередодні “піарники на крові” злили інформацію про одного з них у ЗМІ.

“Виток інформації підірвало успішність слідства. Як парламентар у минулому мені зрозуміло, що організаторам ТСК не потрібний результат, а тільки піар заради влади. Ми живемо у збоченій атмосфері”, – додав Луценко.

В той же час, Президент України, Петро Порошенко закликав правоохоронців знайти і покарати всіх причетних до вбивства активістки.

«Не можу обійти мовчанням подію, яка сколихнула все наше суспільство, всю Україну – це вбивство активістки, волонтера Катерини Гандзюк. Так, я твердо переконаний – вона не померла, її було вбито. Трагічна розв’язка стала наслідком злодійського нападу. Іншої думки тут точно бути не може», – заявив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив: «Попри емоційність дуже багатьох заяв, попри те, що цей злочин, і я на цьому наголошую, виходячи з тої інформації, яку мені надали представники правоохоронних органів, цей злочин значною мірою розкритий: знайдений вбивця; помічники, які зізналися; затриманий організатор. Я не вважаю, що він розкритий до кінця і впевнений, що треба продовжувати роботу».

Нагадаємо, 4 листопада померла відома херсонська активістка Катерина Гандзюк. Смерть настала в опіковому відділенні київської лікарні, де Катерина перебувала після того, як 31 липня її облили концентрованою сірчаною кислотою. Попередня версія смерті – тромбоемболія, більше стане відомо після розтину тіла покійної та офіційної заяви правоохоронних органів. Громадськість по всій Україні вийшла на акції пам’яті, аби ще раз спитати, хто замовив це вбивство? Багато киян одразу прийшло до головного офісу МВС, де вимагали відповідей.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п’ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство – за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК “Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб”.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Магдебурзьке право