Відбувся студентський топографо-геодезичний квест «Буковинська осінь»

08.11.2018 01:34   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Днями управління молоді та спорту облдержадміністрації та Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича провели студентський  топографо-геодезичний квест «Буковинська осінь», приурочений 100-річчю Буковинського Віча.

Метою квесту є реалізація завдань Державної програми з розвитку ДГМ України  шляхом впровадження в практику новітніх науково-методичних досягнень і розробок.

Під час заходу учасники заходу провели експедиційні дослідження існуючого геодезичного забезпечення території Вижницького району на основі обстеження та оновлення геодезичних пунктів, інженерні вишукування і тренінги у сфері геодезії, картографії й землеустрою при застосуванні новітніх програмно-апаратних засобів і технологій, прикладний тренінг з геодезичного моніторингу геодинамічних процесів на прикладі зсувів урочища Гропа с. Чорногузи Вижницького району та визначили геоприв’язка археоастрономічних об’єктів «Вижницького планетарію» та топознімання території при застосуванні мобільних гаджетів і девайсів.

За матеріалами ЧОДА.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews