Острог хоче стати молодіжною столицею України

07.11.2018 22:01   Опубліковано : Інна Собко
Джерело: RvNews

В Україні стартував конкурс «Молодіжна столиця України – 2019». Він проводиться уже вдруге і має на меті визначити найуспішніші міста у сфері розвитку молодіжної політики та налагодити співпрацю між молодіжними організаціями та владою на місцях. Організаторами конкурсу виступають Міністерство молоді та спорту України, Український Інститут Міжнародної Політики та Національна молодіжна рада України. Острог теж не вперше претендує на це звання.

Наразі уже відбулося дві зустрічі представників місцевого самоврядування з молоддю Острога: школярами, студентами, членами громадських організацій. Ми поспілкувалися з ініціаторкою ідеї участі Острога у цьогорічному конкурсі – виконуючою обов’язки начальника відділу молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Ольгою Стецюк.

null
Ольга Стецюк. Фото автора

- Пані Ольго, чому, на вашу думку, саме Острог має стати молодіжною столицею України?

- Чому саме Острог? А тому, що це мрія 6097 острожан, з яких 2850 – це  найактивніші і найперспективніші студенти. А що може бути краще, коли в місті 1/5 жителів є ініціативними та відкритими до змін у молодіжному та громадському середовищі.  А ще це і моя найбільша  мрія, а мрії мають ставати реальністю. Ми бачимо, що місто відкрите для нових починань. Щороку проходять грандіозні заходи: фестиваль «Острог-Ренесанс», відкриття Культурного барбакану, Всеукраїнські, міжобласні змагання та ін. Сьогодні ми плануємо заснували молодіжну раду при міській, а це дасть можливість молоді координувати та брати безпосередню участь у вирішенні багатьох питань. Я щиро вірю, що участь Острога у конкурсі  «Молодіжна столиця України»  для нас буде успішною, тому що ми об'єднали усі сили молоді, громадськості, міської влади задля перемоги і ґрунтовних змін.

- Що означатиме для нашого міста перемога?

- З перемогою ми отримаємо чудовий шанс провести Всеукраїнський молодіжний форум в нашому історичному, такому багатому на культурну спадщину місті. Він дасть можливість познайомитися з іншими активними молодіжними містами. Також ми зможемо налагодити співпрацю з містами-молодіжними столицями в Європі, що значно підвищить рівень туристичної привабливості Острога. А ще ми маємо амбіційні плани брати участь у конкурсі «Європейська молодіжна столиця», в якому наше місто має великі шанси на перемогу. Важливо, що участь у конкурсі та заповнення заявки допомагає нам налагодити діалог з молоддю та з більшістю громадських організацій міста. Щиро сподіваюся, що мрія багатьох стане реальністю й Острог буде молодіжною столицею України.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews