Жителі сільської місцевості на Рівненщині отримуватимуть послуги у сфері юстиції (Відео)

08.11.2018 15:23   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: ritm.tv

Уповноважені особи Мін’юсту дадуть можливість мешканцям Рівненщини, які живуть у віддалених селах чи містечках, де немає державного нотаріуса, отримати якісні послуги у сфері юстиції. У цьому переконана начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

Надавати мешканцям сільської місцевості якісні, зручні, доступні послуги у сфері нотаріату покликаний Законопроект 9140. Він і передбачає запров адження інституту Уповноважених осіб Мін’юсту. Питання забезпечення якісними державними сервісами та послугами юстиції, передусім нотаріальними, сьогодні актуальне для мешканців сільської місцевості.

«Для багатьох мешканців сіл реалізувати своє право на оформлення спадщини створює низку незручностей та проблем. Не всі мають можливість поїхати в обласний чи районний центр, витрачати час на очікування в чергах до державних нотаріусів. А нерідко здійснювати такі візити доводиться декілька разів. Якщо ж говорити про приватних нотаріусів, то їхні послуги не усім по кишені, – розповідає Оксана Сальчук. – Ситуація на Рівненщині не критична. В області працює 20 державних та 125 приватних нотаріусів, 74 з яких обслуговують мешканців районів. Але проблема недостатньої кількості кадрів для надання нотаріальних послуг існує. Ми маємо п’ять нотаріальних округів, де зовсім немає державних нотаріусів. Це Дубровицький, Острозький, Гощанський, Березнівський, Демидівський, Рівненський райони. Хоча в кожному з них працює щонайменше два приватних нотаріуса».

За словами Оксани Сальчук, нові фахівці оформлятимуть права спадщини і дарування, реєструватимуть акти цивільного стану (видача свідоцтв про народження і смерть), засвідчуватимуть вірність копій документів. Уповноважені особи Мін’юсту вчинятимуть ці нотаріальні дії в селах, селищах, селищах міського типу та містах районного значення лише в межах району. Уповноважені особи Мін’юсту будуть відібрані серед державних службовців органів юстиції, які вже працюють в системі відповідно до чинного законодавства і, так само як і інші, нестимуть відповідальність за свою роботу.

Вимоги до кандидатів – вища юридична освіта та стаж роботи в органах юстиції на посадах, безпосередньо пов’язаних з державною реєстрацією, або консультантом державної нотаріальної контори не менш, як 3 роки. Уповноважені особи проходитимуть відповідне стажування та навчання в органах нотаріату та державної реєстрації.

Повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

Відео: https://ritm.tv 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv