У Рівному з неплатників аліментів стягують понад 100-тисячні борги

08.11.2018 20:25   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Наприклад, 108 507 гривень боргу з аліментів сплатив мешканець Рівного на утримання двох своїх малолітніх синів. За словами начальника Рівненського міського відділу ДВС Павла Якобчука, чоловік не платив аліменти з 2005 року, інформує сайт Рівненської юстиції.

- Відповідно до Закону державний виконавець виніс щодо боржника постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві полювання та користування зброєю, а також наклав арешт на все майно боржника. Після цього чоловік з'явився на виклик до державного виконавця і повідомив, що сплатить заборгованість з аліментів. Згідно розрахунку на кінець вересня вона вже склала 108 507 гривень. А вже на початку жовтня, згідно із заявою стягувача, чоловік повністю сплатив борг. Також жінка написала заяву про повернення виконавчого листа без виконання, - розповів Павло Якобчук.

120 500 гривень боргу з аліментів за два роки несплати повернув своїй дитині й інший рівнянин. Відповідно до закону державний виконавець Рівненського міського відділу ДВС також виніс щодо нього постанови про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві полювання та користування зброєю. На майно чоловіка був накладений арешт, а також винесено повідомлення про внесення відомостей про неплатника аліментів до Єдиного реєстру боржників. Тож чоловік був змушений погасити заборгованість з аліментів.

Як зазначила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук, два пакети Законів #ЧужихДітейНеБуває, які вступили в силу 6 лютого та 28 серпня цього року надали виконавцям багато ефективних інструментів впливу на неплатників аліментів. Тож державні виконавці використовуватимуть їх для того, щоб захистити права дітей на належне матеріальне забезпечення.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews