Василь Гостюк: «Завдання влади - забезпечення якомога більшої кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування якісним житлом»

09.11.2018 22:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Шостого листопада 2018 року проведено засідання обласної комісії  з визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених  до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Під час засідання заступник голови обласної державної адміністрації В. Гостюк, який є головою комісії, зазначив, що державні кошти мають бути використані максимально ефективно, спільними зусиллями необхідно обрати об’єкти за вигідною ціною, для забезпечення якомога більшої кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування якісним житлом.  

За результатами розгляду комісією прийнято рішення:

1) вважати за доцільне будівництво приміщення для ДБСТ, одночасно запропонувати Великокучурівській ОТГ завершила оформлення всієї документації на земельну ділянку та подала відповідну пропозицію із будівництва ДБСТ на розгляд комісії у наступному році.

2) рекомендувати обласній державній адміністрації визначити об’єктами нерухомості, придбання яких здійснюватиметься за рахунок коштів субвенції, для використання як житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа, житловий об’єкт на території Путильського району, однокімнатну квартиру в смт. Путила за адресою вул. Українська, 41. Вищезазначене житло буде передано у власність особі з числа дітей-сиріт;

3) рекомендувати обласній державній адміністрації визначити об’єктами нерухомості, придбання яких здійснюватиметься за рахунок коштів субвенції для використання як соціальне житло для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, 2 квартири та 2 житлових будинки на території Вашківецької об’єднаної територіальної громади.

4 пропозиції, які надійшли від Кельменецької райдержадміністрації та Вашківецької об’єднаної територіальної громади щодо купівлі житла у власність особам з числа дітей-сиріт комісією були відхилені, оскільки не було дотримано умов, визначених в Порядку та умовах надання у  2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Розгляд пропозиції Вижницької міської об’єднаної територіальної громади щодо купівлі соціального житла комісією вирішено перенести на наступне засідання, як таке що потребує доопрацювання.

Рекомендувати обласній державній адміністрації здійснити розподіл Субвенції за напрямом «придбання соціального житла, житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа, в тому числі дітей з інвалідністю» між районними бюджетами та бюджетами об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом і перспективним планом формування територій громад:

1) Путильська районна державна адміністрація – 280 тис. грн.;

2) Вашківецька міська об’єднана територіальна громада – 1 316 тис. грн.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews