Антон Радько: «Змішані єдиноборства - це не бої без правил, а спорт для тих, хто хоче стати сильним духом і тілом» (Фото)

15.11.2018 15:23   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Антон Радько - професійний боєць змішаних єдиноборств із Сарн. За свою кар'єру на професійному рівні він представляв Україну у Китаї, Фінляндії, країнах ближнього зарубіжжя. Перемог же на аматорському рівні в бійця просто не злічити. Нині він розвиває змішані єдиноборства ММА у Сарнах. Тож, розмова про будні спортсмена і тренера далі.

Для початку. Слідкуємо за вашою кар’єрою. Якщо в кількох реченнях – в чому різниця між Антоном Радько рік тому і зараз?

Різниця між мною за один рік полягає в тому що я став більш досвідченим в спорті, який в свою чергу мені дає можливість подорожувати. Це нові знайомства, нові емоції, ідеї, погляди на спорт і життя в цілому. Це все потім приношу у свою академію, ділюся з учнями.

Ви спортсмен із хорошим професійним рекордом. Були пропозиції переїхати з Сарн?

Пропозиції були. На даний момент я ще не все зробив в рідному місті. Хочу, щоб в нас пішов рух. Тому, поки я залишаюся в рідному місті.

Так розумію, що академія бойових мистецтв «Берсерк» у Сарнах – це ваше життя. Наскільки охоче йдуть займатися?

Займатися приходять з різним настроєм. Більшість залишається і з вогнем в очах ідуть на тренування. Охочі з’являються постійно, адже я зі своїми колегами та учнями не стоїмо на місці. Ми постійно розвиваємося та заявляємо про себе гучними перемогами та різними заходами.

Люди реагують по різному, тому що всі ми не схожі. Переважно відгуки і реакція позитивна.

А як реагують люди, коли дізнаються, що в Сарнах поруч живе іменитий спортсмен, якого знають закордоном?

Зараз завдяки інтернету та ЗМІ люди мають можливість дізнатися що в них в місті живе той чи інший спортсмен високого рівня. Щодо мене особисто то дуже приємно. Вдома починають впізнавати і часто висловлюють слова підтримки. За це я дуже вдячний своїм землякам.

Що потрібно для того, щоб змішані єдиноборства на Рівненщині і в Сарнах вивести на інший, якісно вищий рівень?

По-перше, потрібні небайдужі люди. Для прикладу розкажу за Сарни. Зараз ми ходимо по школах в місті з майстер класами. Це добре для мотивації та залучення юнаків та дівчат до занять спортом. Щоб вивести змішані єдиноборства на вищий рівень не тільки на Рівненщині і Сарнах, а і у всій Україні, ще потрібна фінансова підтримка. Це болюче питання для всього спорту.

Ще дуже важливий фактор, щоб люди зрозуміли - це не бої без правил, а спорт для тих, хто хоче стати сильним духом і тілом, який виховує в людях дисципліну та повагу до інших, патріотизм і розуміння важливості здорової та сильної нації.

Знаю, що під час професійних поєдинків вас дуже підтримує дружина. Як вона ставиться до такої роботи? Не просить залишити цю справу?

Мене дружина дуже підтримує. Звісно вона переживає. Разом з цим є розуміння того, що вихід октагон для мене не просто змагання, а місце де я відчуваю себе живим. Важливою причиною моїх виступів є і те, що я просто хочу бути прикладом для своїх учнів. Я і тренер і діючий спортсмен. Це дуже не просто.

Показую на своєму прикладі, що завжди можна знайти час займатися спортом в будь якому місці і віці. Стараюся показати, що немає нічого не можливого. Я почав серйозно тренуватися в 21 рік. Зараз мені 28 і за цей короткий час є хороші досягнення. Це ще не кінець, це тільки початок.

Інформаційна служба АБМ «Берсерк».

За матеріалами http://sportvse.rv.ua 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews