Яна Замкова

Яна Замкова

журналіст, оглядач, блогер

Курс оновлення України від Юлії Тимошенко(R)

15.11.2018 19:35   Автор : Яна Замкова
Джерело: RvNews

У середу, перебуваючи в Рівному, лідер Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко, мала доволі насичену програму, багато зустрічей, зокрема з однопартійцями, підприємцями області та виступила на майдані Незалежності перед рівнянами.

Поспілкувалася Юлія Тимошенко й з представниками місцевих ЗМІ. Відразу, на чому наголосила лідер «Батьківщини», що вона обурена ситуацією, яку створив Уряд в країні, випробовуючи терпіння українців холодом. Закриті школи, люди мерзнуть у своїх домівках, не функціонують нормально лікарні. Отож через ЗМІ Юлія Тимошенко звернулася до Президента з вимогою негайно забезпечити людей теплом, інакше її команда готова роз’їхатися регіонами, щоб привести людей у Київ. «Це терор холодом, захмарними тарифами», - наголосила лідер «Батьківщини». З

За її словами, останнє підняття ціни на газ на понад 23 відсотки, це не вимоги МВФ, а бажання тих, хто сидить на газових потоках, в останні місяці перебування при владі, напхати свої кишені грішми. Адже справедлива ціна на газ українського видобутку з урахуванням усіх видатків та 30% рентабельності має становити 90 доларів за тисячу кубометрів, замість 300 доларів, встановлених чинною владою. «Я гарантую, що після президентських виборів, ціна на газ буде знижена вдвічі», - заявила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зазначила, що звідусіль лунає, що це її уряд набрався кредитів, які нині потрібні повертати. Вона нагадала, що дія меморандуму, який підписали з МВФ у 2008 році, завершився підписанням нової програми співробітництва з Фондом. А за офіційними повідомленнями самого Міжнародного валютного фонду, в структурі зовнішнього боргу України немає ні копійки, які позичав уряд Тимошенко.

«Візьміть платіжки за газ 2009 року, коли діяв меморандум з МВФ і працював «поганий» газовий контракт, і порівняйте з теперішніми платіжками, за «хорошим контрактом» Петра Порошенка. Там різниця в 9-10 разів», - зауважила лідер «Батьківщини».

Не оминула Юлія Тимошенко і місцеву проблему, висловивши солідарність із лікарями Дубенської районної лікарні, які почали блокувати дорогу Київ-Чоп, вимагаючи виплати заборгованості із зарплати, й закликала Президента і Прем’єр-міністра терміново розв'язувати проблему із заборгованістю, інакше як люди мають виживати.

А тоді Юлія Володимирівна представила програму - «Новий економічний курс України» і її складову – «Нову Конституцію». Вона наголосила, що впродовж чотирьох років її команда посилено працювала, щоб прийшовши до влади, з перших днів, закотивши рукави, почати працювати, щоб вивести країну з кризи.

Один з основних блоків «Нового курсу України» – це нова Конституція. Потреба її зміни давно назріла, адже кожен президент підлаштовував її під себе, в результаті вийшла хаотична конструкція. За словами політика, якщо хочемо ліквідувати кланово-олігархічний консенсус, поставити всі гілки влади під контроль, зробити систему управління сильною, ефективною, жорсткою, а водночас на 100% підконтрольною суспільству, маємо починати зміни з Конституції.

Отож після обговорення, оновлена Конституція буде прийнята на референдумі, саме вона й захищатиме права і свободи українців.

«Новий економічний курс України», презентований політиком. має привнести зміни в усі сфери життя українців – від економіки до екосистеми життя людини. А це і оновлення податкової системи, і ефективна бюджетна, фінансова політика, і створення внутрішнього ринку, і нова стратегія безпеки та багато іншого.

Після представлення Нового економічного курсу Юлія Володимирівна відповіла на запитання журналістів.

Зокрема, щодо запитання стосовно безпеки країни, то на думку Юлії Тимошенко, потрібно ініціювати створення нового формату переговорів – Будапештський формат плюс.

«Не розумію, чому за 4,5 роки війни не скликали усі сторони Будапештського меморандуму за стіл переговорів. Потрібно, щоб ті країни, які його підписували і гарантували нам цілісність кордонів, відповідали перед Україною Також ми хочемо запросити представників ЄС. Тоді ми зможемо зовсім по-іншому поставити переговорний процес і досягти якогось позитивного результату», - зазначила політик.

За словами Юлії Тимошенко, нам і надалі потрібно нарощувати міць нашої армії, переводити її на стандарти НАТО, а ще перестати заробляти гроші на війні, адже складається враження, що це кровопролиття вигідне керівництву країни, коли Президент за бюджетні кошти постачає до армії дорогу і неякісну техніку.

Також політик, відповідаючи на запитання про Томос, заявила, що її політсила завжди підтримувала створення Єдиної Помісної Української Церкви. Але потрібно робити все розумно, щоб не допустити кровопролиття на цьому грунті.

Щодо питань бурштину, вирубки лісу, то політик заявила, що перші закони, які вона видасть, стосуватимуться цих сфер.

А насамкінець прес-конференції Юлія Володимирівна звернулася до журналістів за допомогою, щоб вони, за п’ять місяців до початку першого туру президентських виборів, посприяли донести до народу України де біле, а де чорне.

Після прес-конференції відбувся Форум підприємців Рівненщини, на якому Юлія Тимошенко запросила представників місцевої бізнес-еліти до обговорення пропозицій Нового економічного курсу України. Варто зазначити, що подібний форум такого формату на Рівненщині проходить уперше. То ж не дивно, що він викликав бажання у багатьох підприємців взяти у ньому участь.

На початку форуму своє бачення розвитку економіки, подолання існуючих проблем перед лідеркою «Батьківщини» виголосили доктор економічних наук, професор кафедри обліку та аудиту Національного університету водного господарства та природокористування, сертифікований аудитор Світлана Левицька, голова правління групи компаній «Інтер-бетон» Юрій Чаборай, директор приватного підприємства «Малина голд» Роман Андрієнко,  генеральний директор ТОВ «Нешкідливі технології і продукти «ГРІН ОУЛ», кандидат біологічних наук Станіслав Савінський, приватний підприємець  Анатолій Литвин. Після чого Юлія Тимошенко презентувала присутнім «Новий економічний курс України». Понад півтори години вона розповідала про напрацювання сотень інтелектуалів над цим проектом. Її слова доповнювали діаграми, графіки, цифри, які одночасно демонстрували на великому екрані. Запитань від учасників форуму після презентації було дуже багато. Кожен цікавився баченням лідера «Батьківщини».

Після форуму Юлія Тимошенко зустрілася з мешканцями Рівненщини на велелюдному мітингу в центрі Рівного.  

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews