За нетверезе водіння військового з Івано-Франківска позбавили прав і оштрафували на 10 тисяч (Фото)

17.11.2018 17:51   Опубліковано : Софія Скиба
Джерело: https://kurs.if.ua

Євген Кугук, заступник командира з тилу військової частини 1241 у серпні цього року був зупинений  патрульними у Крихівцях. Тест показав 1,66 проміле алкоголю в крові.  

Поліцейські зупинили його при в’їзді у "Калинову слободу" за кермом автомобіля "Renault Megane Scenic". На місці він погодився пройти тест на стан сп’яніння у присутності двох свідків. Прилад "Dreger Alcotest" показав 1,66 проміле алкоголю в крові. 17 жовтня Івано-Франківський міський суд визнав його винним у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ст. 130 ч. 1 КУпАП України.

Однак військовослужбовець оскаржив постанову до апеляційного суду, мотивуючи тим, начебто автомобілем керувала його знайома.

 

Фото Євгена Кугука з Фейсбуку

Він розповів, що 22 серпня 2018 р. із друзями святкував день народження товариша, де також була і його знайома, яка не вживала спиртні напої і мала посвідчення водія. За його версією, він з цією знайомою, яка керувала його авто, поїхали до її будинку. Коли вона нібито зайшла у під’їзд, під'їхали працівники поліції, заблокували його автомобіль та повідомили, що він здійснював керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

"Оскільки він не бажав їхати посеред ночі в наркодиспансер, як цього вимагали працівники поліції, і не хотів, щоб за нього переживала його дружина, а тому погодився пройти відповідний огляд за допомогою наданого працівниками поліції приладу", – йдеться у постанові суду.

У таку версію суд не повірив. Адже з матеріалів справи вбачається, що огляд на факт вживання алкоголю проводився зі згоди водія у встановленому законом порядку. Акт огляду на стан алкогольного сп'яніння свідчить про те, що Кугук погодився з результатами тесту, що підтверджується його власним підписом.

Постанова апеляційного суду набрала законної сили відразу після її винесення й оскарженню не підлягає. Тож військовослужбовцю доведеться сплатити 10 200 гривень штрафу та рік не сідати за кермо.

Читайте також

Прикарпатець, який хотів підкупити прикордонника, щоб провезти BMW на «бляхах», сплатить 8,5 тисяч штрафу
За перевантажену фуру чоловік заплатить кількатисячний штраф
Шокуючий випадок: на Прикарпатті п’яний військовий кинув у натовп гранату - дев’ять травмованих

 


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: https://kurs.if.ua