Через кір у навчальних закладах Тернопільщини вводять карантин

19.11.2018 08:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

Тринадцять нових спалахів кору зафіксовано на Тернопільщині. Найбільше хворих: у Теребовлянському, Монастириському та Кременецькому районах, - пише За Збручем.

Через спалах кору Теребовлянське училище культури закрили на карантин. Там захворіло дев’ять студентів. Відтак у навчальному закладі оголосили карантин. Ще один спалах кору виявили у Коропецькому ліцеї.

«Суттєво побільшало хворих на кір на Тернопільщині у вересні. Оскільки саме тоді сформувалися організовані колективи, у яких кір швидко поширювався. А в жовтні кількість хворих ще більше зросла, за місяць було зареєстровано 284 випадки, щодо листопада, то вже зафіксовано 388 випадків захворювання. І це минула тільки половина місяця. 13-го листопада було зафіксовано 50 випадків, це день, коли було виявлено найбільше хворих на кір. І далі продовжуємо виявляти нові випадки», – повідомила завідувач відділу обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

Лікарі наголошують: ознаки кору можуть нагадувати застуду. Оскільки починається захворювання з підвищення температури.

«Під час кору можливий нежить, кашель, пізніше з’являється висипка. Кір страшний наслідками. Тому нині як ніколи важливо пройти вакцинацію тим, хто не хворів на кір насамперед. Оскільки рівень колективного імунітету залишається дуже низьким», – наголошує Марія Павельєва.     Цього року від ускладнень кору померло 14 людей в Україні, десятеро з них – діти.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем