На Тернопільщині зменшилась кількість безробітних

Упродовж січня-жовтня 2018 року послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались більше 40 тис. осіб, з них 22,3 тис. мали статус безробітного, що менше, ніж у відповідному періоді минулого року на 10,3%.

За сприяння служби зайнятості області вдалося працевлаштувати майже 24 тисячі осіб, з них 8 тис. безробітних. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску отримала роботу 421 особа зі статусом безробітного. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 31 безробітному відкрити власний бізнес. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 2744 осіб, після їх завершення більше 700 - працевлаштовано на постійні місця праці. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Цьогоріч більше 6,7 тис. роботодавців подали у службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 38 тис. вакансій. Також у базі даних служби зайнятості містилось 7,8 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. З них 6,5% були із заробітною платою вищою від середньої по області, 33,5% - з мінімальною.

На 1 листопада 2018-го актуальними були 3204 вакансії, в т.ч. для робітників – 2019, для службовців – 880, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки, – 305.

Найбільше роботодавці потребували операторів котельні, продавців, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, швачок, електрогазозварників, бухгалтерів, менеджерів, медсестер. Сталим залишається попит на працівників, які не потребують спеціальної підготовки – підсобних робітників, вантажників.

На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 2 безробітних. Найважче було знайти роботу у Зборівському районі (22 претенденти).

У січні-жовтні ц.р. 2362 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію, 96,8% - під конкретні замовлення роботодавців. Завершили профпідготовку 2066 осіб, з них 1806 вже працевлаштовано. 51 особі видано ваучер на навчання; 9 - підтвердили проходження неформального навчання за професією кухар на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України.

На 1 листопада 2018 року на обліку в службі зайнятості перебувало 7208 безробітних. Серед них: майже 60% - жінки, третина - молодь віком до 35 років, 45% - службовці. Більше половини безробітних – з вищою освітою.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості