На Буковині зростає легальне працевлаштування

21.11.2018 09:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Фіскали Буковини посприяли офіційному працевлаштуванню понад 12,2 тис. гродамадян.

Впродовж січня – жовтня 2018 року ринок легальної праці поповнився на 12 214 працівників. Та продовжує, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається збільшення числа офіційно працевлаштованих працівників на 7 756 тисяч осіб. Лише у жовтні цього року таких працівників – 3552 і це найвищий показник впродовж останніх років.

Цьому сприяли як вимоги Уряду відповідно до розпорядження від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», так і діяльність працівників відомства, які значно активізували роботу у напрямку легалізації трудових відносин. До того ж, окрім системних заходів з роз’яснення вимог закону у сфері зайнятості, за наявності підстав проводяться контрольно-перевірочні заходи.

Відтак, з початку року працівники фіскального відомства провели 58 перевірок юридичних осіб та 17 перевірок фізичних осіб – приватних підприємців з питань дотримання ними вимог податкового та іншого законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів. За наслідками перевірок, 74-м «підприємливим» роботодавцям донараховано понад 7,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 29-ти порушниками  - 252 тис. грн єдиного соціального внеску.

За підсумками перевірок місцеві бюджети та соціальні фонди уже отримали додаткові надходження – 6,6 млн грн ПДФО та 81,3 тис. ЄСВ.

За матеріалами прес-служби ДФС.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews