У Державного історико-культурного заповідника Острога новий керівник (Фото)

22.11.2018 15:10   Опубліковано : Інна Собко
Джерело: RvNews

Сьогодні в приміщенні Рівненської обласної ради відбулося засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Рівненської обласної ради.

Конкурс на посаду очільника заповідника відбувся уже втретє. Цього разу свої кандидатури подавали краєзнавець, реставратор  Микола Бендюк та виконуючий обов’язки директора заповідника Микола Манько.

Попередньо за посаду у червні цього року змагалися мистецтвознавець Микола Бендюк та аспірант НаУОА Андрій Брижук, у серпні – Микола Бендюк та колишній в. о. директора заповідника Сергій Кибкало. Тоді конкурсна комісія не підтримала жодного кандидата, а вибори  знову перенесли.  За результатами голосування з перевагою в один голос комісія затвердила кандидатуру Миколи Манька. Наступний крок – затвердження кандидатури  Рівненською обласною радою.

Довідково:

Микола Манько – автор декількох книг, десятків енциклопедичних статей, публікацій в наукових збірниках, Почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців (нині Національна спілка краєзнавців України). Основні напрями його наукових досліджень – історичне краєзнавство Острожчини та історія музейної справи і краєзнавчих досліджень. Також він співавтор монографії «Новомалин у просторі і часі: краєзнавче дослідження волинського села», яку було визнано кращою книгою Рівненщини 2014 року. Окрім того, Микола Манько – голова Острозького науково-краєзнавчого товариства «Спадщина» ім. князів Острозьких, голова оргкомітету наукових конференцій «Острог на порозі 900-річчя», «Острозькі краєзнавчі читання», «Історія музейництва, пам’ятоохоронної справи, краєзнавства і туризму в Острозі та на Волині» тощо. Микола Павлович – упорядник та голова редакційної групи «Острозького краєзнавчого збірника», наукових збірників «Історія музейництва, пам’яткоохоронної справи, краєзнавства і туризму в Острозі та на Волині», «Волинська книга: історія, дослідження, колекціонування». Віднедавна займав посаду виконуючого обов’язки директора Державного історико-культурного заповідника Острога.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews