На Тернопіллі обговорили одну із пріоритетних галузей економіки регіону – туризм

Правильний підхід до туризму допоможе привернути до себе увагу всього світу, сформувати позитивний імідж і репутацію країни, сприятливої для подорожей, інвестицій, бізнесу і життя. На цьому наголосили учасники дискусійної панелі туристичного форуму Тернопілля ТФТ-2018, який стартував 22 листопада у місті Тернопіль.

null

Розпочався форум із дискусійних панелей «Брендування територій», «Просування турпослуг в інтернеті», «Контроль екскурсійної діяльності, як основа національної безпеки». Інші два дні форум проходив у Чорткові та Заліщиках.

null

«Галузь туризму – одна із пріоритетних щодо розвитку нашого краю. Цього року ми вже зробили конкретні справи: завершили реконструкцію цілої низки доріг до пам’яток історичної спадщини. І що важливо відремонтували дорогу Тернопіль – Львів. Якщо раніше до Львова заїжджали за три години, то тепер трохи більше за годину. Водночас, важливо, що трафік збільшився від 16-ти до 32-ох одиниць протягом доби, а це означає, що Тернопілля відкриває себе для внутрішнього та зовнішнього туриста», – підкреслив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

null

Про концепцію розвитку туризму, про туристичну родзинки та потенціал міста розповів заступник міського голови Леонід Бицюра. Розглядалися питання, які є особливо важливими для розвитку територій. В ході обговорення туристичного потенціалу в учасників форуму одразу зародилися нові плани та сформувалося бачення спільного розвитку туристичної галузі в регіоні.

null

«Країна як ніколи повинна продемонструвати усьому світу перспективи своєї туристичної індустрії, нашу гостинність та культуру. Розвитку туризму в Україні повинно сприяти консолідована робота влади, громадськості та бізнесу задля спільної мети – дотримання міжнародних стандартів всіх учасників ланцюгу поставки туристичного продукту для сталого туризму дестинацій України», – говорить Тарас Демкура, старший віце-президент Національної туристичної організації України.

У своєму виступі Тарас Володимирович озвучив про плани побудови у регіоні туристично-логістичного центру «Трансімперія» зі всією необхідною інфраструктурою як для туристів, так і для транспорту, на якому вони будуть подорожувати. Ця ініціатива потенційно може збільшити потік туристів з інших регіонів України та з-за кордону.

null

TFT-2018 – визначна подія року в туристичному спрямуванні Тернопільської області для обговорення актуальних питань із найвідомішими практиками та оцінювання можливостей власного розвитку.

Серед учасників форуму – представники державних органів, об'єднаних територіальних громад, місцевих органів самоврядування, навчальних закладів, керівники інфраструктурних закладів сфери гостинності.

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба Тараса Володимировича Демкури