Підприємцям Рівненщини на замітку: з 1 січня 2019 року зростуть штрафи за «нелегалів»

27.11.2018 18:23   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

З 1 січня 2019 року зросте розмір штрафу за використання праці неналежно оформлених працівників. Про це нагадує Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Ці зміни пов’язані із ухваленим Законом «Про Державний бюджет України на 2019 рік». Відповідна до нього мінімальна заробітна плата у 2019 році становитиме – 4173 грн та у погодинному розмірі – 25,13 грн.

Згідно із законодавством про працю, юридичні та фізичні особи-підприємці за фактичний допуск одного працівника до роботи без трудового договору, оформлення його не на повну ставку в разі фактичного виконання роботи цілий день або виплату заробітної плати в «конверті»  сплатять 125 190 гривень.

Також, згідно зі статтею 41 КУпАП за фактичний допуск працівника до роботи без трудового договору на керівника підприємства накладається штраф від 8,5 до 17 тисяч гривень.

Отже, один нелегал підприємству може обійтися до 142 190 гривень. Крім того, йому доведеться сплатити ще й офіційну зарплату, не нижчу від середньої за відповідним видом економічної діяльності в регіоні.

За недопущення інспектора до перевірки, яка проводиться з метою виявлення нелегальних працівників чи виплати зарплати «в конверті», працедавцю загрожує 417 300 гривень штрафу.

За матеріалами Управління Держпраці у Рівненській області.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews