Бандуристка з Острожчини тріумфувала на міжобласному конкурсі (Фото)

28.11.2018 21:01   Опубліковано : Інна Собко
Джерело: RvNews

У неділю, 25 листопада, в концертній залі Радивилівської дитячої школи мистецтв пройшов сьомий міжобласний конкурс юних виконавців української інструментальної музики імені композитора, уродженця Радивилова Германа Жуковського.

Участь у конкурсі  пам’яті музичного генія взяли близько півсотні  юних музикантів з Рівненської, Львівської та Тернопільської областей.

null
Фото з сайту Радивилівської ОТГ

Конкурсна програма передбачала виконання двох різнохарактерних музичних творів, один з яких – українського автора. На святі музики свої вміння демонстрували скрипалі, бандуристи, піаністи, гітаристи, баяністи, а також вихованці класу духових інструментів. Конкурсне прослуховування учасників було поділено у три вікові групи.

- Того дня наша участь у конкурсі від самого початку була під великим питанням. Справа в тім, що на заваді нам стала погода, і від самого ранку ми не могли виїхати з Острога, бо через ожеледицю до 9 години усі автобуси відмовлялися їхати у напрямку Рівного. В результаті, ми спізнювалися на наш виступ. На щастя, у Радивилові на нас дуже чекали і дозволили виступити в інший час, за що ми безмежно вдячні організаторам. І особливо приємно, що у підсумку виступ Вікторії оцінили на найвищому рівні, адже цієї перемоги могло і не бути, – розповіла Тетяна Єсіпова.

Острог представляла учениця викладачки Острозької дитячої школи мистецтв Тетяни Єсіпової бандуристка Вікторія Стамбульська. У своїй віковій категорії Вікторія здобула безапеляційну перемогу. Дівчина займається музикою вже шість років.

null
Фото авторки

Оцінювало здібності юних талантів кваліфіковане журі під головуванням заслуженого діяча мистецтв, професора, лауреата мистецької премії імені Г. Жуковського, завідувача кафедри музичного фольклору Інституту мистецтв РДГУ Богдана Столярчука. Визначити кращих для журі було надзвичайно складно, адже потрібно було обрати наймайстерніших музикантів серед виконавців на різнопланових інструментах. Саме майстерне та чуттєве виконання Вікторією класичних творів на бандурі не залишило нікого байдужим.

- Перемога для мене стала неочікуваною, адже я не чула виступи інших учасників. Кожен конкурс для мене – це великий досвід і завжди нові знайомства. Я щиро радію, що мала змогу виступити перед таким почесним журі та дякую організаторам конкурсу за теплий прийом і чудову атмосферу, – поділилася враженнями юна бандуристка.

На згадку про творчі гостини, кожен учасник отримав пам’ятні подарунки від Радивилівської міської ради та грамоти від дирекції школи мистецтв за участь у конкурсі. А переможці у заявлених номінаціях  нагородили почесними грамотами та заохочувальними преміями.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews