Наслідки пожежі у тернопільській квартирі: Квартира - згарище, а господар у лікарні

02.12.2018 10:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопіль 1

Ірина показує те, що колись було у спальні. Через пожежу кімната згоріла вщент. Вцілів лиш один комод з одягом.

Ірина Олійник, потерпіла: «До нас передзвонили сусіди,ми приїхали і двоє з чоловіком зайшли в кімнату. Ми не змогли погасити вогонь. Ми почали просити сусідів, щоб вони викликали пожежників. Вогонь був настільки сильно розгорівся, що його відрізало. На тому боці все почало валитися». Вогонь зі спальні перекинувся в інші кімнати. Зараз трикімнатна квартира виглядає суцільним згарищем. Жінку тішить лиш те, що вдома тоді не було доньок і вони не постраждали. Зараз дівчаткам вона не дозволяє читати новини, де є фото їхньої квартири, щоб не травмувати. Аби врятуватися від вогню голові сімї Віктору довелося стрибати з вікна третього поверху. Щоб зм’якшити падіння, сусіди винесли з хати матрац.

Василь Замківський, мешканець вул.Текстильна, 16: «Відкрив вікно і почав кричати допоможіть горимо. Ми з дружиною були на вулиці. Я запитав чи в квартирі хтось є. Я побіг по сходах, а дружина з тещею зорієнтувалися і винесли матрац ортопедичний. Впав, але приземлився на матрац. Ми з сусідом Йосипом відтягнули його на безпечну відстань». Зараз Віктор Олійник у реанімації лікарні швидкої медичної допомоги. Його прооперували. Медики кажуть, що життю чоловіка нічого не загрожує, однак стан його важкий. Попереду ще одна операція.

Ярослав Чайківський, головний лікар тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги: «Поступив він до нас з травмами спини, нижніх кінцівок, в нього діагностовано компресійний перелом третього поперекового хребця із здавленням спинно-мозкового каналу, перелом обох п’яткових кісток, забій грудної клітки живота, закрита травма голови". Медики кажуть, що пацієнта чекає тривала і дороговартнісна реабілітація. Щоб допомогти родині Олійник небайдужі почали переказувати гроші на картку дружини Ірини.

Роман Навроцький, екс-депутат тернопільської міської ради: "У нас є вайбер група. Ми оперативно все взнаємо, відповідно, коли сталася така біда, мешканці оперативно зв'язалися з власницею, скинули номер картки, відповідно кожен пропонує свою допомогу. Саме тому ми сьогодні будемо збирати збори, будемо думати яким чином допомогти". Вогонь у багатоповерхівці став справжнім шоком не лише для сім'ї Олійник, а й для сусідів.

Василь та Надія Корніцькі, менканці вул.Текстильна: "Ми приїздимо - горить! Я чуть інфаркт не дістала. Щось таке як ніби в нас. З пожарніком забігли сюди, він в противогазі. Весь дим йде до нас". Причину пожежі досі з'ясовують експерти. За попередньою інформацією загорання могло статись через замикання електропроводів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопіль 1