Степан Барна під час урочистостей з нагоди Дня ЗСУ: Гарантом державності може бути тільки українська армія (Фото)

05.12.2018 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська ОДА

У Тернопільській області відзначили військовослужбовців з нагоди Дня Збройних сил України та волонтерів з нагоди Міжнародного дня волонтера. Хоча, як зауважив голова ТОДА Степан Барна, відзначення цих свят могло не відбутися, як, наприклад, в інших областях України, де прийняли таке рішення у зв’язку із подіями у Керченській протоці та взяттям у полон шістьох військових. Утім, самі військовослужбовці, які сьогодні перебувають в зоні проведення ООС, попросили, щоб свято все ж відбулося.

«Коли ми приїхали до військових на фронт, їм було приємно бачити музикантів з українською піснею, подобалися солодощі, котрі передали наші волонтери. Це якраз той приклад, коли завдяки таким ініціативам живе Україна. Ще 27 років тому ніхто не міг уявити, що, вирвавшись з тенет радянської імперії, ми станемо об’єктом агресії з боку сучасного імперіалізму на чолі з Путіним. Протистоїть йому вже п’ятий рік поспіль відроджена українська армія», – наголосив Степан Барна.

2014-ий рік це не тільки рік, коли ми стали нацією гідності, акцентував голова ТОДА. Це рік коли ми усвідомили, що гарантом державності може бути тільки українська армія.

«Мені пригадується вересень 2014-го. Це час, коли Президент України підписав наказ про створення 44-ої окремої артилерійської бригади із постійним місцем дислокації у Тернополі. І це була особиста команда Президента. Сьогодні саме 44-та бригада виконує бойові завдання по всьому периметру розмежування. І я дякую кожному із захисників за те, що не дозволяєте ворогу просунутися ані на сантиметр. Дякую, що захищаєте наші кордони. Дякую усім волонтерам, які протягом цих років залишаються з нашою армією та військом. А також родинам військовослужбовців – за віру та підтримку», – звернувся до усіх присутніх в залі обласної філармонії, де відбувалися заходи, Степан Барна.

null

 

null

 

null

 

null

Більше фото


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська ОДА