Чернівецька область використала всі кошти Мінрегіонбуду

06.12.2018 09:23   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Область використала всі кошти Мінрегіонбуду для придбання житлових приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

У понеділок, 5 грудня 2018 року,  відбулась Всеукраїнська селекторна нарада щодо підсумків оздоровчої кампанії  та стану використання коштів Субвенції з державного бюджету місцевими бюджетами на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа (надалі – Субвенція) під головуванням заступника  Міністра соціальної політики  України Олександри Чуркіної.

Від Чернівецької області участь у нараді взяли заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк, а також профільні служби та підрозділи ОДА.

На селекторній нараді розглянуто питання щодо стану використання коштів Субвенції та причини незаселення дітей до придбаних житлових приміщень у 2017 році.

Так, заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк доповів, що в області використано всі кошти, які надані Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для придбання житлових приміщень для розвитку сімейних форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Окрім того, заступник голови обласної державної адміністрації  висловив готовність Чернівецької області освоїти кошти Субвенції у разі їх не освоєння іншими регіонами, у зв’язку з потребою їх використання по даному напрямку.

Також на селекторній нараді підбито підсумки оздоровчої кампанії у 2018 році, обговорено та висвітлено основні проблемні питання та визначені шляхи їх усунення в наступному році. 

Також йшлося про  результати роботи щодо перевірок проведених обласними підрозділами  Держпродслужби України,  управліннями ДСНС України,  управліннями Держпраці дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області у 2018 році, та про проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку дітей в регіонах.

З метою якісного проведення оздоровчої кампанії 2019 року Міністерством  соціальної політики України в подальшому будуть надані рекомендації  регіонам щодо покращення умов безпечного перебування дітей в оздоровчих закладах.

За матеріалами ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews