Туристична мультифункціональна база «Перлина гір» приверне увагу туристів до Буковини

10.12.2018 21:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

«За останні роки ми здійснили реконструкції в багатьох освітніх, медичних та культурних установах, проте саме реконструкція туристичної мультифункціональної бази «Перлина гір» в с. Банилів-Підгірний Сторожинецького району є об’єктом розвитку», - сказав заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець під час огляду стану виконання робіт на об’єкті. 

Саме географічне розташування старої закинутої бази дало поштовх обласній владі відновити тут життя. За словами Ігоря Богатирця, об’єкт знаходиться не далеко від гірськолижного курорту «Мигово» та поблизу дороги, що веде до міжнародного пункту пропуску «Красноїльськ», і, звісно, природній ландшафт Банилова-Підгірного надихає на розбудову в цих краях бази відпочинку.

Завдяки такому інструменту як державний фонд регіонального розвитку розбудова мультифункціональної бази «Перлина гір» стала реальністю. В 2016 році обласна державна адміністрація підготувала проект і подала його в Київ на фінансування із державного фонду регіонального розвитку. Проект був погоджений. Загальна кошторисна вартість  в  цінах 2016 року – 29953,810 тис. грн. У 2017 році розпочалися роботи. Термін реалізації проекту – три роки. Відтак, у 2019 році планується завершення будівництва.

За два роки зроблено багато. Побудовано нову велику їдальню, здійснено прибудову (нові приміщення) скалодрому та сучасного спортзалу, підсилено перекриття між поверхами, зроблено внутрішні оздоблювані роботи, влаштовано нову систему опалення, проведено нові електромережі.

Для завершення реконструкції об’єкту треба ще багато зусиль підрядної організації (ТОВ «Будторгінвест») і допомоги з державного та місцевого бюджету. На території закладу планується побудувати велодоріжки, футбольний та волейбольний майданчики, окремо буде місце для розташування наметового містечка та багато іншого.

Варто зазначити, що «Перлина гір» буде доступною для людей з обмеженими фізичними можливостями.

«Розвиток територій – це те, до чого ми прагнемо, це завдання, які перед нами ставить Президент, при плануванні перспектив розвитку на  декілька років наперед. Сподіваюся, нам вдасться реалізувати задумане і, таким чином, Чернівецька область стане ще більш привабливою як для внутрішнього, так і для зовнішнього туриста», - підсумував заступник голови ОДА Ігор Богатирець.

За матеріалами ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews